*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 15,82 €
Οίνοψ πόντος
Φωτοποιητικός περίπλους
Συγγραφή: ·Νίκος Ψιλάκης
Έκδοση: 2004 από "Καρμάνωρ"
Σελ.:184 (17χ24), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-7448-46-4
Θέμα: "Νεοελληνική ποίηση"
Γνωρίζω και εκτιμώ εξαιρετικά την πολύτιμη συμβολή του κ. Νίκου Ψυλάκη στη μελέτη και έρευνα του παραδοσιακού μας (του λαϊκού κατεξοχήν) πολιτισμού.
Αλλά τώρα μένω εντυπωσιασμένος και από το παρόν πολύπτυχο ποιητικό έργο του· έργο ενός doctus poeta, που όμως διασώζει στο ακέραιο την ευαισθησία του, η οποία μάλιστα ακριβώς με την παιδεία και τη γνώση αποκτά και σπουδαίο βάρος και στοχαστική συγκίνηση.
Ο ποιητής στην πρώτη και εκτενέστερη ενότητα παρακολουθείται να αποκαθιστά ψυχική επαφή με μια πανάρχαια πήλινη πινακίδα. Η πινακίδα έχει επάνω της χαραγμένη μια φωνή (λέξεις).
Συγκινημένος αναγνωρίζει πως είναι και δική του· σαν να επιστρέφει από τα βάθη του χρόνου ο ήχος της δικής του φωνής:
Επιστρέφω για να συναντήσω τη φωνή μου,/
σε μιαν ακίδα κρέμεται από τότε,/
λένε πως είναι γραφέας των ανακτόρων και πως κάθεται,/
σε μια πέτρα στην ασβεστωμένη πλαγιά του απομεσήμερου. [...] (από τον πρόλογο του Μ.Γ. Μερακλή)
(2024) Ένα γράμμα για σένα, Εκδόσεις ΚΑΡΜΑΝΩΡ
(2024) Η ξενιά, Εκδόσεις ΚΑΡΜΑΝΩΡ
(2023) Λαϊκές τελετουργίες στην Κρήτη, Εκδόσεις ΚΑΡΜΑΝΩΡ
(2022) Ο κρυμμένος τροχός του χρόνου, Εκδόσεις ΚΑΡΜΑΝΩΡ
(2022) Ο μάγος με τα άδεια χέρια, Εκδόσεις ΚΑΡΜΑΝΩΡ
(2022) Οι δώδεκα μήνες και ο φαντασμένος βασιλιάς, Εκδόσεις ΚΑΡΜΑΝΩΡ
(2018) Κι οι θάλασσες σωπαίνουν, Καρμάνωρ
(2013) Δυο φεγγάρια δρόμο, Καρμάνωρ
(2007) Olive Oil, Καρμάνωρ
(2006) Kretens koken, Καρμάνωρ
(2005) Λαϊκές τελετουργίες στην Κρήτη, Καρμάνωρ
(2004) Η ελιά και το λάδι στον χώρο και τον χρόνο, Ακαδημία Αθηνών
(2004) Η ελιά και το λάδι στον χώρο και τον χρόνο, Ακαδημία Αθηνών
(2002) Τα βότανα στην κουζίνα, Καρμάνωρ
(2002) Olive Oil, Καρμάνωρ
(2002) Olivenöl, Καρμάνωρ
(2002) L'olio d' oliva, Καρμάνωρ
(2002) Olijfolie, Καρμάνωρ
(2002) Huile d'olive, Καρμάνωρ
(2002) Olive Oil, Καρμάνωρ
(2002) ΟЛИBКOBOE MAGЛO, Καρμάνωρ
(2002) Herbs in Cooking, Καρμάνωρ
(2002) Les herbes et plantes aromatiques dans la cuisine, Καρμάνωρ
(2002) Heilkräuter in der Küche, Καρμάνωρ
(2001) Κρητική παραδοσιακή κουζίνα, Καρμάνωρ
(2001) Το ψωμί των Ελλήνων και τα γλυκίσματα της λαϊκής μας παράδοσης, Καρμάνωρ
(2000) Μίνως ο βασιλιάς της Κρήτης, Καρμάνωρ
(2000) Die Kretische Kochkunst, Καρμάνωρ
(1999) Το ελαιόλαδο, Καρμάνωρ
(1997) Minos the King of Crete, Καρμάνωρ
(1997) The Gods of Ancient Crete, Καρμάνωρ
(1995) Monasteries and Byzantine Memories of Crete, Καρμάνωρ
(1995) klöster und Zeugnisse byzantinischer Zeit auf Kreta, Καρμάνωρ
(1995) Cretan Cooking, Καρμάνωρ
(1995) La cuidine Crétoise, Καρμάνωρ
(1995) Βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια της Κρήτης, Καρμάνωρ
(1994) Μοναστήρια και ερημητήρια της Κρήτης, Ιδιωτική Έκδοση
(1994) Βυζαντινές μνήμες της Κρήτης, Καρμάνωρ
(1993) Μοναστήρια και ερημητήρια της Κρήτης, Ιδιωτική Έκδοση
() Die Kultur der Olive, Olivenöl, Καρμάνωρ
() Κρήτες θεοί, Καρμάνωρ
() Olive Oil, Καρμάνωρ
() Μοναστήρια και ερημητήρια της Κρήτης, Καρμάνωρ
() Μοναστήρια και ερημητήρια της Κρήτης, Καρμάνωρ
