*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αφαία

Ένας περίπατος σαν παραμύθι


Συγγραφή: · Κώστας Σταυρόπουλος
Έκδοση: 2003 από "Γραφές"
Σελ.:103 (21χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8281-18-0


Θέμα: "Μνημεία - Ιστορία - Ελλάς" "Αίγινα - Ιστορία"

Η ανατολή του ήλιου βρήκε το καράβι των ψαράδων στην Αίγινα και την κόρη να έχει κανούργια προβλήματα. Οι ψαράδες, βλέποντας πόσο όμορφη ήταν, άφησαν το σκάφος ακυβέρνητο και τσακώνονταν ποιος θα την πρωτοπάρει γυναίκα του. Όταν η Βριτόμαρτη είδε πως οι Κρητικοί δε σταματάνε τον καυγά, έδωσε μια και ξανάπεσε στη θάλασσα. Βγήκε στην ακτή κι άρχισε να τρέχει για να αποφύγει τους διώκτες της που άραξαν γρήγορα το καΐκι στην αμμουδιά, κι άρχισαν να την κυνηγούν για να την πιάσουν. Τότε άκουσε μέσα της τη φωνή της Άρτεμης να της λέει: "Στην κορυφή του λόφου είναι το ιερό μου άλσος. Φτάσε εκεί και μη φοβάσαι". Πήρε λοιπόν κουράγιο, χώθηκε στα δέντρα, κρύφτηκε στη σπηλιά, για την οποία ήδη μιλήσαμε, και παρέμεινε σιωπηλή, παρακαλώντας για τη σωτηρία της. Όταν έφτασαν στο άλσος οι ψαράδες, όσο κι αν έψαξαν, δεν μπόρεσαν να την ανακαλύψουν. Πίστεψαν λοιπόν πως η Δίκτυννα ήταν θεά που έγινε "Άφα" δηλαδή άφαντη. Σιγά-σιγά το όνομα άλλαξε σε "Αφαία" κι έτσι λατρεύτηκε μονάχα στην Αίγινα. Στην Κρήτη είναι γνωστή με το παλιό της όνομα, ενώ σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας δεν είναι γνωστή η λατρεία της. Αργότερα ταυτίστηκε από τους Αιγινήτες με τη θεά της Σοφίας, την Αθηνά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας