*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το αθλητικό γλυπτό

Το ιδεώδες της αιώνιας νιότης και ομορφιάς: Μορφές του πνεύματος της Κλασικής Ελλάδας


Συγγραφή: ·Σοφοκλής Κουτρής
Έκδοση: 2003 από "University Studio Press"
Σελ.:108 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-1212-4


Θέμα: "Γλυπτική" "Αθλητισμός - Ιστορία"

Στη σύντομη αυτή καλλιτεχνική διαδρομή, θα επιχειρήσω να καταγράψω και να αναλύσω το σύνθετο σχήμα ζωής (συναισθηματικο και υλικό), που ορίζει την κλασική μορφή στο χώρο της τέχνης του 5ου αιώνα π.Χ.. Πήρα το ερέθισμα από το πανάρχαιο Ολυμπιακό ιδεώδες, που στις μέρες μας έρχεται να φωτίσει για μια ακόμη φορά το χώρο των ανθρώπων της γης που το γέννησαν. Ένα ευρύ φιλότεχνο κοινό και ένας κόσμος φοιτητικός, αναζητεί να επαναφέρει στη μνήμη του διαχρονικά τώρα πια τις μεγαλειώδεις στιγμές της πρώτης τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων στον ιερό χώρο της Ολυμπίας, στην Ελλάδα του πνεύματος, των μύθων και των ηρώων.
Αντικρύζοντας τις αιώνιες γλυπτικές μορφές της κλασικής Ελλάδας, θ' ανακαλύψει ο μελετητής τα ιδανικά σώματα, τα προικισμένα, μέσα απ' τις παλαίστρες και τα στάδια, τη συμμετρία του σώματος, την τέλεια ανατομική δομή που δίνει την αισθητική αρμονία στη μορφή.
[...]

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας