*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Τίνα και η ορχήστρα

Το πρώτο μου βιβλίο για τα μουσικά όργανα

"Tina und das Orchester" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: ·Marko Simsa
Μετάφραση: · Μαρία Αγγελίδου
Εικονογράφιση: ·Winfried Opgenoorth
Έκδοση: Δεκέμβριος 2001 από "Ψυχογιός"
Σελ.:32 (31χ25), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-274-519-3


Θέμα: "Μουσικά όργανα - Βιβλία για παιδιά" "Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα"

Ο θείος της Τίνας είναι διευθυντής ορχήστρας. Μαέστρος! Κι έχει ετοιμάσει ένα πολύ ξεχωριστό δώρο για τα γενέθλια της ανιψιάς του: θα την πάρει μαζί του το πρωί στην πρόβα της ορχήστρας και το ίδιο βράδυ στη συναυλία! Οι μουσικοί, άντρες και γυναίκες, εξηγούν στην Τίνα τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των πνευστών, των εγχόρδων, των κρουστών, τον τρόπο που οι νότες βγαίνουν από μέσα τους. Παίζουν για χάρη της μικρές μελωδίες. Και αστειεύονται: το βιολί ξέρει να νιαουρίζει, το φλάουτο κελαηδάει σαν πουλάκι, το κοντραμπάσο μουγκρίζει σαν αρκούδα... Δε σαστίζει μόνο η Τίνα, αλλά κι η γατούλα της η Κακίστρα! Γιατί η Τίνα παρακάλεσε το θείο της να την αφήσει να πάρει μαζί της στην πρόβα και την αγαπημένη της γάτα... Μαζί με την Τίνα, λοιπόν, το θείο Θωμά και τη γάτα την Κακίστρα τα παιδιά γνωρίζουν με αστείο, διασκεδαστικό τρόπο τα όργανα της ορχήστρας.
Στο CD που συνοδεύει το βιβλίο παρουσιάζεται ξεχωριστά κάθε όργανο, που παίζει νότες στην αρχή και μια σύντομη μελωδία στη συνέχεια. Στο τέλος παρουσιάζονται και ορχηστρικά μουσικά κομμάτια, όπου τα παιδιά μπορούν να αναγνωρίσουν τα διάφορα όργανα με ιδιαίτερη ευκολία.


(2006) Η συναυλία των ζώων, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(2005) Ο μαγικός αυλός, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(2004) Οι τέσσερις εποχές, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(2003) Το καρναβάλι των ζώων, Ψυχογιός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας