*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το έθνος στο Σύνταγμα του 1975

Οι σύγχρονες λειτουργίες μιας παραδοσιακής έννοιας


Συγγραφή: ·Σπύρος Βλαχόπουλος
Έκδοση: Ιούνιος 2025 από "Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων"
Σελ.:88 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5904-09-8


Θέμα: "Ελλάς - Συντάγματα"

Στον ανά χείρας τόμο, ο συνταγματολόγος Σπύρος Βλαχόπουλος σκιαγραφεί τους λόγους για τους οποίους στο Σύνταγμα του 1975 χρησιμοποιείται ένας τόσο πολυσχιδής, δυσερμήνευτος, υποκειμενικός και ευμετάβλητος όρος, όπως το «έθνος». Επίσης, απαντά στο ερώτημα γιατί ένα νομικό κείμενο δεν αρκείται στη χρήση του όρου «λαός», που εύκολα οριοθετείται εννοιολογικά, και αντ’ αυτού «υιοθετεί» έναν διαφιλονικούμενο εξωνομικό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ