*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ω, τι κράτος!

"In che stato!" (Πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά)

Συγγραφή: ·Federica Ortolan ·Roberto Irace
Μετάφραση: ·Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος
Εικονογράφιση: ·Roberto Irace
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2023 από "Μωραΐτης Εκδόσεις"
Σελ.:44 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5169-51-0


Θέμα: "Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα"

To ‘Ω, ΤΙ ΚΡΑΤΟΣ!’ είναι η ιστορία ενός στρεσαρισμένου βασιλιά και των υπηκόων του που είναι εξίσου αγχωμένοι με αυτόν. Ο Αυλικός προτείνει στον βασιλιά να κρατάει ένα γάτο ως αντιστρες.
Το φάρμακο λειτουργεί τόσο καλά που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκδώσει ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο κάθε υπήκοος πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα γάτο.
Ολόκληρο το κράτος καταφέρνει να ζήσει για πρώτη φορά σε αρμονία, μέχρι την ημέρα που ένα κοπάδι από ψαρόνια εμφανίζεται και όλες οι γάτες αρχίζουν να εκδηλώνουν την άγρια πλευρά τους, καταστρέφοντας το κράτος και αναγκάζοντας τους κατοίκους του να διαφύγουν.
Έτσι, ο γάτος του βασιλιά γίνεται ο Βασιλιάς των Γατιών που ηγείται ενός αναρχικού βασιλείου βυθίζοντας τόσο τον εαυτό του όσο και όλες τις γάτες σε μια κατάσταση άγχους, όπως και ο προηγούμενος βασιλιάς.
Τελικά θα επανέλθει η ηρεμία και η τάξη σε αυτό το δύσμοιρο κράτος ποτέ;
Ένα αφήγημα για γάτες, για κυβερνήτες και αναπάντεχες ανατροπές που συμβαίνουν στις ζωές των πολιτών, δοσμένο με χιούμορ στα παιδιά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας