*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 13,93 €
Τα χόρτα
Συγγραφή: · Μυρσίνη Λαμπράκη
Έκδοση: Ιανουάριος 2022 από "Πεδίο"
Σελ.:416 (24x17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-635-426-7
Θέμα: "Μαγειρική"
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δημιουργήθηκε με πολύ κέφι και χαρά, με άπειρα ταξίδια σε ολόκληρη την Ελλάδα και ατέλειωτες ώρες στην εξοχή.
Σκοπός αυτού του έργου ήταν να καταγραφεί και να διασωθείμια γνώση και μια κληρονομιά χιλιάδων χρόνων, που φέρνει σε επαφή τον άνθρωπο με τη γη και τα δώρα της.
76 είδη χόρτων με τις κοινές και τις λατινικές ονομασίες τους, 167 συνταγές παραδοσιακές και δημιουργικές, 150 υπέροχες φωτογραφίες.
Σίγουρα οι συνταγές του βιβλίου δεν απευθύνονται μόνο σε χορτοφάγους. Καθώς οι υπερβολές ή οι ακρότητες δεν συνάδουν με την ισορροπία της ποικιλίας και του μέτρου, που προσδιορίζει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, στο βιβλίο περιλαμβάνεται μια ποικιλία εδεσμάτων, στα οποία τα χόρτα παντρεύονται με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, με κρέας και όσπρια.
Κλείνονται σε ευωδιαστά ζυμάρια για να γίνουν λαχταριστές πίτες ταψιού ή τηγανιού, και διατηρούνται μέσα στη διάφανη επιβλητικότητα αρωματικών ξιδιών.
Οι σπόροι, οι καρποί, ακόμα και τα λουλούδια τους αξιοποιούνται σε δημιουργικούς συνδυασμούς ψωμιών, γλυκών, παξιμαδιών και μαρμελάδων.
(2011) Μαγείρισσα πρώτων βοηθειών, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2009) Χριστουγεννιάτικες συνταγές, Myrsinis Editions
(2009) Σαλάτες, Η Καθημερινή
(2009) Όσπρια, Η Καθημερινή
(2009) Σαλάτες, Σκάι
(2009) Μαγειρέματα: Η Ελλάδα στο πιάτο, Σκάι
(2009) Μαγειρέματα: Η Ελλάδα στο πιάτο, Σκάι
(2007) 365 τόποι, 365 γεύσεις, Μίλητος
(2006) Ωφέλιμη μαγειρική με βότανα και φρούτα, Myrsinis Editions
(2006) Ελληνική γαστρονομία, Explorer
(2005) Tastes of Greek Islands, Santorini, Myrsinis Editions
(2005) Der Geschmack der griechischen Inseln, Santorin, Myrsinis Editions
(2005) Γεύσεις ελληνικών νησιών, Σαντορίνη, Myrsinis Editions
(2005) Cretan Cuisine for Every One, Myrsinis Editions
(2005) La cuisine Crétoise pour tous, Myrsinis Editions
(2005) Η κουζίνα της Κρήτης, Myrsinis Editions
(2005) Kretische Küche für alle, Myrsinis Editions
(2004) Νήσων γεύσεις, Explorer
(2001) Herbs, Greens, Fruit, Myrsinis Editions
(2000) Olio d’oliva. L’elisirio della longevita, Myrsinis Editions
(1999) Olivenöl. Das elixier der langlebigkeit, Myrsinis Editions
(1999) L’huile d’olive. Elixir de longue vie, Myrsinis Editions
(1997) Μπακαλιάρος , Ελληνικά Γράμματα