*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια: 1974-2016


Συγγραφή: · Αλέξης Παπαχελάς · Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2019 από "Εκδόσεις Παπαδόπουλος"
Σελ.:436 (21χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-569-796-9


Θέμα: "Πολιτικοί" "Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος (1918- )"

Ο Αλέξης Παπαχελάς επιστρέφει με τον δεύτερο τόμο της συγκλονιστικής αφήγησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις τους που πραγματοποιήθηκαν με ρητή συμφωνία το περιεχόμενό τους να δημοσιοποιηθεί μετά την αποχώρηση του Έλληνα ηγέτη από τη ζωή.
Με τα δικά του λόγια, ο κορυφαίος πολιτικός άνδρας αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται για πρώτη φορά εκ βαθέων, αιφνιδιάζοντας συχνά τον αναγνώστη καθώς φωτίζει με θάρρος -αλλά και αυτοκριτική διάθεση- αμφιλεγόμενες όψεις της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου.
Η πορεία στην έρημο και οι δύσκολες σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τα πρώτα χρόνια μετά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τα μυστικά της πολιτικής επιβίωσης και η ολική επαναφορά στην πολιτική σκηνή. Η ένταξη στη Νέα Δημοκρατία το 1978 και η πρωτοφανής πορεία προς την κατάκτηση της ηγεσίας της το 1984. Οι μεγάλες συγκρούσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου που σφράγισαν τη δεκαετία του '80. Το Σκάνδαλο Κοσκωτά και η πολιτική θύελλα που οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο. Η στοχοποίηση της ΝΔ από την τρομοκρατία και η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Οι συγκρούσεις στην κυβέρνηση την περίοδο 1990-1993 για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Το άγνωστο παρασκήνιο για το Σκοπιανό. Το χρονικό της πτώσης και ο πραγματικός ρόλος της «διαπλοκής». Οι συμβουλές και η παρακαταθήκη του για τις επόμενες γενιές.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταθέτει τη δική του μαρτυρία για μια ολόκληρη εποχή, την οποία επηρέασε και διαμόρφωσε όσο ελάχιστοι άλλοι.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας