*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Από το φεγγαράκι στον φεγγαροχτυπημένο πιερότο

Οδηγός για τη διδασκαλία της αρμονίας στον 21ο αιώνα


Συγγραφή: ·Μαρία Χριστίνα Κριθαρά
Έκδοση: Νοέμβριος 2015 από "Fagotto"
Σελ.:96 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 979-0-8011-5168-1


Θέμα: "Μουσική - Σπουδή και διδασκαλία"

Μία νέα προσέγγιση ενός διαχρονικού µαθήµατος.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να καταγράψει µε έναν διαφορετικό τρόπο - σε λιγότερο από εκατό σελίδες - όλα τα στάδια του µαθήµατος της "παραδοσιακής" Αρµονίας, αποσκοπώντας σε µία διεξοδική παρουσίαση όλων των θεµάτων, που ξεκινούν από τη βασική Θεωρία της Μουσικής και καταλήγουν στην κατανόηση των µουσικών έργων των αρχών του 20ού αιώνα.

Η αρχή που δεσπόζει σε ολόκληρη τη διαδικασία, είναι κάτι που, ως δάσκαλοι, οφείλουµε να επισηµαίνουµε στους σπουδαστές συνεχώς: τα σηµαντικότερα εφόδια κάθε µουσικού, είναι η συνεχής αναζήτηση και η διεξοδική έρευνα.

Ας µην ξεγελασθεί λοιπόν ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου:
Η συνοπτική και πυκνή παρουσίαση όλων των σταδίων του µαθήµατος, δεν σηµαίνει ότι κάτι παραλείπεται σκοπίµως, το αντίθετο: απαιτεί από τον καθηγητή - αλλά και τον µαθητή - ενδελεχή έρευνα µε χρήση και της βιβλιογραφίας που παρατίθεται. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη όλων των αποριών και επιπλέον θεµάτων που προκύπτουν συχνά κατά τη διδασκαλία.

Έτσι λοιπόν, ο σκόπιµα περιεκτικός και απλός τρόπος παρουσίασης όλων των σταδίων δεν σηµαίνει επ’ ουδενί "απλοiκός": οι βασικές κατευθυντήριες γραµµές που παρουσιάζονται, απαιτούν συνεχή εγρήγορση και εξάσκηση, ώστε να ευοδοθεί ο απώτερος σκοπός του µαθήµατος, που είναι κυρίως η κατανόηση της µουσικής σύνθεσης και όχι απλώς οι "λύσεις" θεµάτων Αρµονίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας