*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η τέχνη της μουσικής και η τεχνική της

Μουσική ανάγνωση, ακουστικά


Συγγραφή: · Δημήτρης Μηνακάκης
Έκδοση: 1998 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:174 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7554-07-8


Θέμα: "Παρτιτούρες" "Μουσική - Σπουδή και διδασκαλία"

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η ελληνική μουσική βιβλιογραφία πλουτίστηκε σημαντικά είτε από πρωτότυπα έργα, είτε από μεταφράσεις σημαντικών ξενόγλωσσων βιβλίων. Παρόλο που όλες οι προσπάθειες δεν ευτύχησαν να είναι πετυχημένες, ή πρωτότυπες, ο σπουδαστής της μουσικής σήμερα, αλλά και ο επαγγελματίας μουσικός, ακόμη και ο απλά μουσικόφιλος, έχει στη διάθεση του ένα ευρύ φάσμα διδακτικών εγχειριδίων και ποικίλων μουσικών βοηθημάτων.

Το ανά χείρας βιβλίο του Δημήτρη Μηνακάκη δεν έρχεται απλά να προστεθεί σαν ακόμη ένα βιβλίο σολφέζ ή ακουστικών ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς. Κατά την γνώμη μου, πρόκειται για μία αμιγώς πρωτότυπη εργασία κι όχι μόνο στα Ελληνικά δεδομένα. Σ' αυτό το βιβλίο θα βρει κανείς συσσωρευμένη, οργανωμένη και λογικά παρουσιασμένη τη μακρόχρονη πείρα ενός δημιουργού και παιδαγωγού, ο οποίος - όπως ευτύχησα να τον γνωρίσω ως μαθητής του για πολλά χρόνια - στόχευε και στοχεύει πάντα στο μυαλό, στην καρδιά και στην διάνοιξη νέων οριζόντων για το μαθητή του.

Το βιβλίο δεν παραθέτει απλά ένα σύνολο ασκήσεων προς απόκτηση μιας δεξιότητας εκ μέρους του μαθητή στην εκφορά των μελωδικών διαστημάτων, φράσεων ή ρυθμών. Υπάρχει ένα λογικό επαγωγικό σύστημα στην παρουσίαση αυτών των θεμάτων, ανατρέχοντας στην αρχή κάθε θεματικής ενότητας στον πυρήνα της δυσκολίας, ο οποίος καθίσταται σαφής πρώτα στον διδάσκοντα και μετά -μέσω αυτού- στον διδασκόμενο. Το υλικό που ακολουθεί, όπως προανέφερα παρουσιάζεται λογικά και επαγωγικά , δημιουργώντας ένα σύστημα ανοικτό, με μόνα όρια τη φαντασία, τις δεξιότητες και το ζήλο διδάσκοντος και διδασκομένου.

Εύχομαι το βιβλίο αυτό να βρει το δρόμο που του αξίζει, να γίνει ένα πραγματικό βοήθημα και μια πηγή έμπνευσης για τους δασκάλους και ένας οδηγός για τους μαθητές στον δύσκολο δρόμο της καλλιέργειας της μουσικής ακοής.

Δημήτρης Συκιάς

(2011) Βασική θεωρία της μουσικής, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(2011) Βασική θεωρία της μουσικής, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(2011) Βασική θεωρία της μουσικής, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(2011) Βασική θεωρία της μουσικής, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(2006) Εγχειρίδιο ακουστικών δεξιοτήτων, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας