*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βάσεις για τη μουσική

Θεωρία: Για τη μέση εκπαίδευση, τις παιδαγωγικές ακαδημίες, τα ωδεία και τις μουσικές σχολές


Συγγραφή: · Μιλτιάδης Κουτούγκος
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:158 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7554-54-Χ


Θέμα: "Μουσική - Θεωρία" "Μουσική - Σπουδή και διδασκαλία"

Ο σκοπός της εκδόσεως αυτού του βιβλίου είναι να παρουσιάσει προοδευτικά τα διάφορα στοιχεία της μουσικής τέχνης μ' έναν παιδαγωγικό τρόπο, που να βοηθήσει τους σπουδαστές των ωδείων και μαθητές των σχολείων να φτάσουν σ' ένα αποτέλεσμα, που να τους επιτρέπει να διαβάζουν με μία σχετική ευκολία τα διάφορα μουσικά κείμενα, φωνητικά και οργανικά. Η θεωρία μόνη της δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε, παρά μόνον όταν γίνεται εφαρμογή αυτής πάνω στις διάφορες ιδιότητες των ήχων που πηγάζουν από τη σύγκριση τους. Η εφαρμογή αυτή αποτελεί τις λεγόμενες μελωδικές ασκήσεις (Solfeges). Είναι ανάγκη, λοιπόν, ν' αποκτήσει κανείς από την πρώτη στιγμή συγγένεια με τους ήχους. Στο βιβλίο μου αυτό θ' αποφύγω κάθε ανάπτυξη της παραγωγής του ήχου με βάση τις παλμικές κινήσεις. Τούτο είναι καθαρά θέμα της φυσικής επιστήμης (ακουστική) καθώς επίσης και της σχέσεως αυτών από διαστηματικής πλευράς, που πηγάζει από τη διαφορά των παλμικών κινήσεων δύο ήχων, που αφορά τα μαθηματικά. Όλα αυτά θεωρώ ότι έχουν αποδειχθεί. Διαφορετικά, θα ήταν άσκοπο και θα ξέφευγε του σκοπού του παρόντος βιβλίου, που αποτείνεται σε σπουδαστές μικρής ηλικίας ή σε μεγαλύτερους που δεν έχουν τις ανάλογες· γνώσεις της φυσικής και των μαθηματικών. Αργότερα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί ν' ανατρέξει σε διάφορες πηγές, που θα του προσφέρουν κάθε λεπτομερή εξήγηση και απόδειξη πάνω σ' αυτά.

Θέλω να πιστεύω πως το βιβλίο τούτο, με τον τρόπο που προσφέρεται, θα βοηθήσει σημαντικά καθέναν που επιθυμεί ν' ανοίξει την τεράστια πύλη και να περάσει στο μεγαλόπρεπο αυτό οικοδόμημα της υψηλής, αιθέριας και ιερής αυτής τέχνης.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

(2010) Βάσεις για τη μουσική, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας