*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χριστόφορος Στράτος

Ένας ευπατρίδης της πολιτικής


Συγγραφή: · Γιώργος Γιαννικόπουλος
Έκδοση: Νοέμβριος 2010 από "Βιβλιοπωλείον της Εστίας"
Σελ.:382 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-05-1492-5


Θέμα: "Βιογραφίες - Μαρτυρίες"

"Από αγαθή συγκυρία, έτυχε να γεννηθώ και να μεγαλώσω σ' ένα περιβάλλον που -σύμφωνα με τα τρέχοντα, ανθρώπινα κριτήρια- μπορούσε να μου προσφέρει πολλά. Αν επιτυχία στη ζωή θεωρούνται η καλοπέραση, η καλή κοινωνική θέση, η προσωπική προβολή, η δύναμη που δίνει το χρήμα, όλα αυτά τα είχα, πέρα από το συνηθισμένο μέτρο, εξασφαλισμένα. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς -τούτο αφορά εμένα και μόνο- δεν θεωρώ επιτυχία ή προσωπική δικαίωση ούτε την καλοπέραση, ούτε την κοινωνική θέση, ούτε την προβολή, ούτε το χρήμα. Πιστεύω ακράδαντα στα θεμέλια της παραδοσιακής ηθικής, σ' αυτήν που μας κληροδότησαν οι περασμένες γενεές και που επιτάσσει πως: Ηθικό είναι αυτό που πράττεις για τους άλλους και ότι τότε μόνο δικαιώνεσαι ηθικά, αν έχεις ισχυρό μέσα σου το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, και, συνεπώς ενδιαφέρεσαι και δραστηριοποιείσαι για τα κοινά."

Χριστόφορος Στράτος

Το βιβλίο παρακολουθεί τα βήματα ενός επιφανούς Έλληνα, του βιομήχανου και πολιτικού Χριστόφορου Στράτου, η ζωή του οποίου συνδέθηκε άρρηκτα με την πορεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Γεννημένος στην Πάτρα το 1924, πρωτότοκος γιος του Σταμούλη Στράτου, ενός εκ των ιδρυτών της κλωστοϋφαντουργικής βιομηχανίας "Πειραϊκή-Πατραϊκή", ανδρώθηκε στις φλόγες του πολέμου, τις στερήσεις της Κατοχής αλλά και τις απογοητεύσεις της εμφύλιας σύρραξης.
Το παρόν έργο, το οποίο βασίζεται κυρίως στο αδημοσίευτο προσωπικό αρχείο του Χριστόφορου Στράτου, όπως και σε προσωπικές μαρτυρίες και συνεντεύξεις, ακολουθεί τις αρχές της ιστορικής βιογραφίας και σκιαγραφεί τη ζωή και τη δράση του Έλληνα ευπατρίδη, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο του 1982. Πρόκειται για τον καμβά των σημαντικότερων σελίδων της πολιτικής και οικονομικής ιστορίας του τόπου.
Ο Γιώργος Γιαννικόπουλος κατόρθωσε, με το βιβλίο αυτό, να μεταμορφώσει την βιογραφία ενός ανθρώπου σε ζωντανή ιστορία μιας ολόκληρης περιόδου της χώρας και να την καταστήσει συναρπαστικό ανάγνωσμα.

(2011) Ο οίκος των Μαυρογένη, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2003) Tenella Kallinike!, Gema

(2003) Ολύμπια, Ίσθμια, Πύθια, Νέμεα, Gema

(2003) Olympia, Isthmia, Pythia, Nemea, Gema

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας