*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Olympia, Isthmia, Pythia, Nemea

The Four Panhellenic Games of Antiquity

"Ολύμπια, Ίσθμια, Πύθια, Νέμεα: Το πνεύμα και η ιστορία των πανελληνίων αγώνων" (Πρωτότυπος τίτλος στα ελληνικά)

Συγγραφή: · Ελένη Λαδιά · Γιώργος Γιαννικόπουλος
Φωτογραφία: · Γιάννης Δημότσης
Έκδοση: Νοέμβριος 2003 από "Gema"
Σελ.:283 (31χ23), Πανόδετο, ISBN: 960-86910-3-6


Θέμα: "Ολυμπιακοί Αγώνες" "Αρχαία Ελλάδα"

Το εξαιρετικά καλαίσθητο και πολυτελές αυτό λεύκωμα είναι μια ιστορική αναδρομή στους τέσσερις πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες της αρχαίας Ελλάδας και αποτελεί μνεία στον ρόλο τους ως πρόδρομοι των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα Ολύμπια, τα Πύθια, τα Ίσθμια και τα Νέμεα ζωντανεύουν με απαράμιλλη λεπτομέρεια μέσα από τις 288 σελίδες του.

Το μοναδικό φωτογραφικό υλικό των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που επιμελήθηκε ο Γιάννης Δημότσης, δίνει μία διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα διάσταση στα ιστορικά και μυθολογικά κείμενα, τις βιογραφίες των επίλεκτων αθλητών, τη λεπτομερή περιγραφή των αθλημάτων, καθώς και τις σκέψεις μεγάλων φιλοσόφων για τον αθλητισμό. Τα ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν από τον ιστορικό Γιώργο Γιαννικόπουλο.

Οι πρώτες σελίδες της έκδοσης φιλοξενούν εισαγωγικό κείμενο της συγγραφέως Ελένης Λαδιά, που μεταξύ άλλων μοιράζεται με τον αναγνώστη τις σκέψεις της για την ιστορική αξία των πανελληνίων αγώνων. Στο κείμενό της που φέρει τον τίτλο "Η πράξη που έγινε ιδέα - Η ιδέα που έγινε πράξη", αναφέρει συγκεκριμένα: "... Οι Πανελλήνιοι αγώνες μπορούν να συμβολιστούν με ένα θαυμάσιο πολύφυλλο άνθος. Στα πέταλά του απαριθμούνται οι διάφορες αιτίες προέλευσής τους, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα τώρα χαίρεται την ωραιότητα και την ωφέλεια του θαυμάσιου αυτού άνθους".

Εικόνα και λόγος αποδίδουν με γλαφυρότητα έναν τρόπο σκέψης που μετατράπηκε σε φιλοσοφία ζωής, αποκαλύπτουν με μοναδικότητα το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες και υπογραμμίζουν την παγκόσμια και αδιαμφισβήτητα διαχρονική αξία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

(2011) Ο οίκος των Μαυρογένη, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2010) Χριστόφορος Στράτος, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

(2003) Tenella Kallinike!, Gema

(2003) Ολύμπια, Ίσθμια, Πύθια, Νέμεα, Gema

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας