*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ημερολόγιο 1919-1920

(... φαίνεται πως εχτύπησαν τον Ίωνα)


Συγγραφή: · Φίλιππος Στ. Δραγούμης
Επιμέλεια: · Μάρκος Φ. Δραγούμης
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ"
Σελ.:248 (22χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-385-597-9


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες"

[...] Από την αρχή ως το τέλος του ημερολογίου ο Φίλιππος παρακολουθεί από κοντά τους καλλιτέχνες της εποχής του. Έτσι, μ' εξαιρετική ευστοχία και καλλιτεχνικό αισθητήριο αναφέρεται στα έργα των ζωγράφων Θωμόπουλου, Οθωναίου, Λύτρα και Παρθένη (που τον ξεχωρίζει από τους άλλους), στους μουσικούς Δημήτρη Μητρόπουλο, βαρύτονο Κορωνάκη, τενόρο Οδυσσέα Λάππα, αλλά και στους ηθοποιούς Μαρίκα Κοτοπούλη και Ελπίδα Καλογεροπούλου. [...]

Αναφέρεται ακόμη στην γλωσσοεκπαιδευτική επανάσταση, κι ιδιαίτερα στον Μανόλη Τριανταφυλλίδη. Κατά τη γνώμη του δεν έπρεπε η μεταρρύθμιση αυτή να επιβληθεί απότομα, διότι θα προκαλούσε μεγάλη κοινωνική αντίδραση, αφού ο κόσμος εμπιστευόταν ακόμη τη λόγια παράδοση. Πίστευε ότι η γλώσσα και η εκπαίδευση ήταν κοινό κτήμα του έθνους (του δημιουργού της γλώσσας) και ότι μόνο με τη θέλησή του θα έπρεπε να γίνει η μεταρρύθμιση. Επιθυμούσε να ιδρυθεί στην Αθήνα, ή στην Πόλη, μια επιστημονική και πολιτική ακαδημία Ανατολικών ερευνών.

Σημειώνει τέλος και την ίδρυση του Ελληνικού Ωδείου από τον Κωνσταντίνο Ψάχο και την Εύα Σικελιανού και ενθουσιάζεται για το ζωηρό ενδιαφέρον που δείχνουν για τη διδασκαλία της βυζαντινής εκκλησιαστικής και γενικότερα της ανατολικής μουσικής.

Αγνή Σταυρίδη - Μάρκος Φ. Δραγούμης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας