Εξαντλημένο και χωρίς δυνατότητα παραγγελίας στον εκδότη
Σύγχρονη ελαιοκομία: Ελαιόλαδο
Συγγραφή: ·Γεώργιος Δ. Μπαλατσούρας
Έκδοση: Ιανουάριος 1997 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:725 (24χ17), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-90287-1-3
Θέμα: "Ελαιόλαδο" "Ελαιοκομία"
Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για τη φύση του ελαιολάδου, τη βιολογική αξία του, όλες τις μεθόδους και τους τρόπους ανάλυσης του, τις πιθανές νοθείες αλλά και τις αλλοιώσεις που υφίσταται. Επίσης, περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για το πυρηνέλαιο, την ανάλυση κόστους των ελαιοτριβείων για αυτούς που έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν τέτοιες μονάδες, για το ραφινάρισμα, τις μαργαρίνες, τη χρήση των ελαίων στη σαπωνοποιΐα αλλά και για τον κατσίγαρο και πολλές ακόμα πληροφορίες. Αλλά, με ποιες μεθόδους εξακριβώνεται η νοθεία στο ελαιόλαδο; Τι είδη νοθείας υπάρχουν; Πως προσδιορίζεται η ποιότητα του ελαιολάδου; Τι πρέπει να προσέξετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του λαδιού σας; Οι απαντήσεις στο βιβλίο...
(2007) Η ελιά, Πελεκάνος
(2006) Μικροβιολογία τροφίμων, Έμβρυο
(2000) Σύγχρονη ελαιοκομία: Η επιτραπέζια ελιά, Ιδιωτική Έκδοση
(1999) Σύγχρονη ελαιοκομία: Η ελαιουργία, Ιδιωτική Έκδοση
(1994) Το ελαιόδεντρο, Πελεκάνος
(1992) Η ελιά καλλιέργεια με σύγχρονες μεθόδους, Πελεκάνος