*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μύθοι και ιστορίες µε κατεργάρικα ζώα

"Trick of the Tale" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·John Matthews · Caitlín Matthews
Μετάφραση: · Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου
Εικονογράφιση: ·Tomislav Tomić
Έκδοση: Νοέμβριος 2008 από "Σαββάλας"
Σελ.:96 (28χ23), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-449-621-2


Θέμα: "Μύθοι - Βιβλία για παιδιά" "Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα"

Οι αρχαιότεροι "δάσκαλοι" των ανθρώπων είναι τα ζώα και οι πιο ξακουστοί και αγαπητοί ήρωες ανάµεσά τους δεν είναι άλλοι από τους κατεργάρηδες του ζωικού βασιλείου.
Οι παλιότεροι παραµυθάδες αναφέρονταν µε περίσσιο θαυµασµό στα κατεργάρικα ζώα που µάθαιναν στους ανθρώπους πώς να ζουν µε κέφι και καπατσοσύνη. Τα ζώα αυτά οι πρόγονοί µας τα ζωγράφιζαν στα τοιχώµατα των σπηλαίων τους πριν από χιλιάδες χρόνια.

Τις ιστορίες τους τις διηγούνται σε ολόκληρο τον κόσµο, σε πολιτισµούς που οι παραδόσεις των µύθων και των παραµυθιών τους δεν είχαν έρθει σε επαφή µεταξύ τους, αλλά όλες έχουν ένα κοινό στοιχείο: τις περιπέτειες των απίθανων αυτών κατεργάρηδων.

Η εξήγηση της γοητείας που ασκούν οι κατεργάρηδες είναι απλή: είτε πρόκειται για κάποιον πεινασµένο λύκο είτε για ένα αβοήθητο βατραχάκι, οι ήρωες αυτοί βρίσκουν πάντοτε έναν τρόπο να τα βγάλουν πέρα, τη στιγµή που όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καµία ελπίδα. Ανεξάρτητα από το µέγεθός του, το κάθε ζώο χρησιµοποιεί την εξυπνάδα του, τις ικανότητες, την πανουργία και την αντοχή του -µε κόλπα, απάτες, ελιγµούς ή παγίδες- για να ξεφύγει από τον κίνδυνο που το απειλεί και να κατακτήσει την ελευθερία του. Καταφερτζήδες ή χαµένοι, έχουν όλοι να αποκοµίσουν κάτι χρήσιµο από τις ιστορίες αυτές, που µας µαθαίνουν πώς να εκτιµάµε στο ακέραιο τα πολύτιµα δώρα της ζωής.

Απολαύστε, λοιπόν, τους υπέροχους µύθους και τις ιστορίες µε κατεργάρικα ζώα και αφήστε την εκπληκτική εικονογράφηση του Tomislav Tomic να σας ταξιδέψει σ' ένα κόσµο γεµάτο φαντασία.

(2008) Μπροστά στο τζάκι, Άγκυρα

(2008) Γίνε κι εσύ πριγκίπισσα, Modern Times

(2006) Τα ταρό του αινίγματος Da Vinci, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2000) Παραμύθια με πριγκίπισσες, Κέδρος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας