*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μνήμες: Ματιές στο χρόνο

Έκθεση φωτογραφίας με έργα από τη συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης


Φωτογραφία: · Περικλής Αλκίδης ·Emmanuel Angelicas ·Gilbert Bel - Bachir ·Toni Catany ·Philippe Delacroix ·Blau Dick ·Arthur Georgeson ·Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης ·Ursula Kelm ·Ελένη Μαλιγκούρα · Γιάννης Μαραπάς · Νίκος Μάρκου · Ελένη Μυλωνά ·Rafael Navarro ·Payram ·Άρης Προδρομίδης ·Diana Tahija ·Αθηνά Χρόνη · Κωστής Αντωνιάδης · Άρις Γεωργίου ·Pierre Devin ·Πόπη Κρούσκα ·Σάββας Λαζαρίδης · Κωνσταντίνος Μάνος ·Ευστράτιος Ντόντσης · Δημοσθένης Αγραφιώτης ·Γιώργος Α. Βεντούρης ·Robin Dance ·Roland Laboye · Κώστας Κολοκυθάς ·Μανώλης Μπαμπούσης · Andreas Müller - Pohle ·Χρύσα Δ. Νικολέρη · Πάρις Πετρίδης ·Κώστας Πηγαδάς ·κ.ά.(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: Αύγουστος 2007 από "Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης"
Σελ.:25 (27χ21), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Φωτογραφικές συλλογές" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Από τον Φεβρουάριο του 1988 μέχρι σήμερα 2007, συνεχώς και ανελλιπώς, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προβάλλει μια εκτεταμένη πολυεπίπεδη και υπεύθυνη αντιμετώπιση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Αρχικά με τη σταθερή συνεργασία της Camera Obscura, αργότερα με τις ξένες μορφωτικές αποστολές και το Μουσείο Φωτογραφίας.
Στο διάστημα των δεκαεννέα χρόνων το ΜΜΣΤ συνεργάστηκε στενά με τον Άρι Γεωργίου, κύριο εμπνευστή και λειτουργό της Φωτοσυγκυρίας, ο οποίος μετά από προσπάθειες και σκληρή δουλειά πολλών χρόνων, καθιέρωσε την πόλη της Θεσσαλονίκης κέντρο αναφοράς και τόπο έλξης των φωτογράφων καλλιτεχνών ανά τον κόσμο.
Στον Άρι Γεωργίου το ΜΜΣΤ οφείλει και το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής του, από δωρεές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και ιδιώτες συλλέκτες.
Η έκθεση "Ματιές στο xρόνο" με τις τρεις υποενότητες που αφορούν στον Μικρόκοσμο και τον Μακρόκοσμο, πραγματεύεται την καθημερινή ζωή του ανθρώπου άτομου και στοιχειοθετείται από έργα της συλλογής του μουσείου.

Ξανθίππη Σκαρπιά - Χόιπελ, Δρ. Αρχιτέκτων, Ο. Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας