*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εικαστικό πανόραμα στην Ελλάδα 2007

Καλλιτεχνική καινοτομία. Σημειολογία των όρων της στη νέα εποχή.


Συγγραφή: · Χάρης Καμπουρίδης ·Έφη Στρούζα · Θεοδώρα Πασαχίδου ·Μαρία Σαββαρίκα (Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Γλώσσημα & Wehrheim ·Μενέλαος Σταματέλος ·Αγγελική Χαριστού ·Ειρήνη Παπακωνσταντίνου
Επιμέλεια: · Γιάννης Μπόλης ·Άννα Μυκονιάτη ·Ειρήνη Παπακωνσταντίνου
Ζωγραφική επιμέλεια: · Παναγιώτης Τέτσης · Μάριος Πράσινος · Χρίστος Καράς · Νίκος Κεσσανλής · Κωνσταντίνος Ξενάκης · Κώστας Πανιάρας
Γλυπτική: ·Γιάννης Παρμακέλης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: ·Pavlos · Κώστας Τσόκλης ·κ.ά. · Stephen Antonakos · Νάνος Βαλαωρίτης
Έκδοση: 2007 από "Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης"
Σελ.:333 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89534-4-8


Θέμα: "Τέχνη, Σύγχρονη" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Ξεκινήσαμε πέρυσι ένα νέο εγχείρημα καταγραφής, προβολής και αξιολόγησης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα με την πίστη στην αναγκαιότητά του και την ελπίδα να το θεσμοθετήσουμε σε ετήσια βάση.
Το "Εικαστικό πανόραμα στην Ελλάδα", για όλους εμάς στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι μία σημαντική δράση, καινοτομικού χαρακτήρα που αγκαλιάζει όχι μόνο την καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και την κίνηση ιδεών, τα θεωρητικά ζητήματα, τις εκδοτικές προσπάθειες, την εικαστική αγωγή, την επιστημονική έρευνα, τη σχέση του έργου τέχνης με το περιβάλλον του, τις συνθήκες παραγωγής και διακίνησης, τη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής σκηνής, της αγοράς και των συλλογών.
Στο δεύτερο χρόνο ζωής του το "Εικαστικό πανόραμα στην Ελλάδα" παρουσιάζει ήδη σημάδια ωρίμανσης, ενώ η ευρύτερη αποδοχή του μας ικανοποιεί και μας παροτρύνει να βελτιωθούμε. Το αρχείο τεκμηρίωσης που σχεδιάσαμε ανανεώνεται συνεχώς και εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία στα οποία αποτυπώνεται η εκθεσιακή -και όχι μόνο- δραστηριότητα, ενώ η ιστοσελίδα www.visualarts.gr δέχτηκε 314.412 επισκέψεις κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου 2007- Σεπτεμβρίου 2008, γεγονός ενθαρρυντικό για την επίτευξη του στόχου που είχαμε αρχικά θέσει: την ενημέρωση του ελληνικού και κυρίως του διεθνούς κοινού γύρω από την εικαστική δραστηριότητα στη χώρα μας.
Η κεντρική έκθεση παραμένει και φέτος ο βασικός κορμός του προγράμματος. Με το κριτικό βλέμμα του Χάρη Καμπουρίδη αξιολογείται η πρόσφατη καλλιτεχνική παραγωγή και αποτυπώνεται ο πλουραλισμός των εκφραστικών μέσων και των τάσεων της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. [...]
Πέρυσι επιχειρήσαμε να "διασχίσουμε τα όρια". Φέτος εστιάζουμε στην "καλλιτεχνική καινοτομία" και αναζητούμε τη σημειολογία της νέας εποχής, το διαφορετικό, αυτό που γεννιέται και ευχόμαστε όλοι να ωριμάσει και να ευδοκιμήσει.

Γεώργιος Β. Τσάρας
Πρόεδρος Δ.Σ. του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας