*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεταμφιέσεις

Θηλυκότητα, ανδροπρέπεια και άλλες βεβαιότητες


Συγγραφή: · Συραγώ Τσιάρα ·Θοδωρής Μάρκογλου
Μετάφραση: ·Γλώσσημα & Wehrheim
Φωτογραφία: ·Δημήτρης Αντωνίτσης · Κατερίνα Ζαχαροπούλου · Λίζη Καλλιγά · Νίκη Καναγκίνη · Δέσποινα Μεϊμάρογλου · Ελένη Μυλωνά ·Δημήτρης Ξόνογλου · Νίκος Τριανταφύλλου ·κ.ά.
Επιμέλεια: · Συραγώ Τσιάρα
Ζωγραφική επιμέλεια: ·Κωστής Γεωργίου · Αχιλλέας Δρούγκας · Ελένη Θεοφυλάκτου · Κυριάκος Κατζουράκης ·Δημήτρης Τζαμουράνης ·Έφη Χαλυβοπούλου ·κ.ά.
Έκδοση: 2006 από "Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης"
Σελ.:149 (25χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89534-0-5


Θέμα: "Τέχνη, Σύγχρονη" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Η τέχνη έχει τη δύναμη να θέτει στην κοινωνία επίκαιρα ζητήματα και σύγχρονους προβληματισμούς. Να γίνεται τολμηρή και να δίνει στους θεατές την δυνατότητα να επαναπροσεγγίσουν την εικόνα, ειδικότερα σήμερα που, λόγω του αδιάκοπου βομβαρδισμού της εικόνας, το βλέμμα αδρανεί και το μάτι προσλαμβάνει αβίαστα τα πάντα.

Η έκθεση "Μεταμφιέσεις: Θηλυκότητα, ανδροπρέπεια και άλλες βεβαιότητες" που επιμελείται η Συραγώ Τσιάρα, αναδεικνύει ένα ζήτημα εξίσου ατομικό και κοινωνικό: ένα ζήτημα εσωστρεφές ως προς την ανάγκη αναζήτησης των ορίων της έμφυλης ταυτότητας και εξωστρεφές σε ό,τι αφορά την ανάγκη απόδειξης μιας οριοθετημένης έμφυλης συμπεριφοράς. Πιστεύω πως είναι μια έκθεση που έχει την τόλμη να επισημαίνει πως τα κοινωνικά στερεότυπα συχνά προκαλούν κοινωνικές ανισότητες και συγκεντρώνει σημαντικά έργα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης που υπερβαίνουν τους συμβατικούς τρόπους αναπαράστασης του φύλου.

Μαρία Τσαντσάνογλου
Διευθύντρια του Κ.Μ.Σ.Τ.

(2011) Παράθυρα στη θάλασσα: Η Ευρώπη μετά το τείχος του Βερολίνου, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2009) Προσωπικό - Πολιτικό, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2008) Κολάζ, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2008) Η χαρτογράφηση της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα: Το ζήτημα της εντοπιότητας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας