*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεταμόρφωση. Βρετανική τέχνη της δεκαετίας του '60

Έργα από τις συλλογές του British Council και του ιδρύματος Calouste Gulbenkian

(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: · Μαρία Σκαμάγκα ·Κλειώ Πανουργιά ·Δημήτρης Σαλταμπάσης
Έκδοση: 2005 από "Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή"
Σελ.:108 (30χ30), Σκληρό εξώφυλλο


Θέμα: "Ζωγραφική - Συλλογές τέχνης " "Γλυπτική" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Κατάλογος της έκθεσης "Μεταμόρφωση" που το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, σε συνεργασία με το British Council και το Ίδρυμα Calouste Gulbenkian, διοργάνωσε στο Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος στην Άνδρο, από τις 26 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2005.
Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση σημαντικών Βρετανών καλλιτεχνών της δεκαετίας του 1960. Ο τίτλος της, δανεισμένος από το ομότιτλο έργο της Bridget Riley (του 1964), που παρουσιάζεται στην έκθεση, υποδηλώνει την πρόθεση της έκθεσης να αναδείξει τις εικονογραφικές "μεταμορφώσεις" που ήταν το επακόλουθο των μεγάλων κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών αλλαγών της μεταπολεμικής περιόδου. Η έκθεση παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, σχέδια και χαρακτικά από τα πλούσια αποθέματα Βρετανικής τέχνης στις συλλογές του Ιδρύματος Calouste Gulbenkian στη Λισαβόνα και του British Council στο Λονδίνο. Εστιάζει στα διάφορα ρεύματα που σημάδεψαν την Βρετανική τέχνη των αρχών της δεκαετίας του '60 και φιλοξενεί σημαντικά έργα κορυφαίων καλλιτεχνών της Βρετανικής Ποπ, αφηρημένη τέχνη από το βραχύβιο αλλά σημαντικό Situation Group και αφηρημένα έγχρωμα γλυπτά τα οποία αρχικά αποτελούσαν τεχνοτροπία του διάσημου γλύπτη Anthony Caro αλλά στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από μία ομάδα καλλιτεχνών που έμεινε γνωστή ως New Generation Group. Επίσης περιέχει σημαντικά έργα της πρώιμης περιόδου καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας όπως η Bridget Riley και ο Ηοward Hodgkin.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας