*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

2004: Αναζητώντας την Ολυμπιακή ιδέα

Έκθεση εικαστικών τεχνών


Μετάφραση: · Γιώργος Δ. Δεπάστας
Επιμέλεια: ·Νέλλη Κυριαζή
Ζωγραφική επιμέλεια: · Σωτηρία Αναγνώστου · Αντωνοπούλου Ν. · Πηνελόπη Γατσά · Ventzeslav Iotoff · Βασίλης - Μάικ Δεληστάθης · Μόνικα Διαμαντοπούλου - Ανδρή · Ε. Ζούνη · Πόπη Ζωίδη · Νότης Καπώνης · Κατερίνα Κασσαβέτη · Αγγέλικα Κοροβέση - Καλαντίδη · Κίκος Λανίτης · Μαρία Λιανού · Φιλιππίνα Λιβιτσάνου · Σπύρος Λύτρας · Δήμητρα Μαλταμπέ · Π. Ματζάκος · Λαμπρινή Μίχου · Στέλλα Μπολωνάκη · Μιμί Μπονάνου · Γιάννος Μπουζιούκος · Άλεξ Μυλωνά · Ελένη Μυλωνά · Μαρία Μυλωνά - Κυριακίδη · Βάλλυ Νομίδου · Κατερίνα Παπαδημητροπούλου · Παναγιώτα Πιτσιρή · Χάρης Α. Πρέσσας · Βούλα Πριοβόλου · Κωνσταντίνος Ράμμος · Μαρία Σεβαστάκη ·κ.ά.(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: Φεβρουάριος 2002 από "Δήμος Αθηναίων Πολιτισμικός Οργανισμός"
Σελ.:101 (29χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7401-43-3


Θέμα: "Ζωγραφική, Ελληνική" "Ολυμπιακοί Αγώνες" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Ο Δήμος Αθηναίων με ιδιαίτερη ικανοποίηση συμμετέχει δια του Πολιτισμικού του Οργανισμού στο κορυφαίο γεγονός της τελετής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα με τη διοργάνωση δύο εξαιρετικής σημασίας πολιτιστικών εκδηλώσεων: την "Έκθεση εικαστικών τεχνών" που επιμελήθηκε και παρουσιάζει η Δημοτική Πινακοθήκη και τις "Εικαστικές Παρεμβάσεις" που έχουμε στόχο να πραγματοποιήσουμε σε χώρους της Αθήνας.

Το θέμα "2004 Αναζητώντας την Ολυμπιακή Ιδέα", που πρότεινε η Οργανωτική Επιτροπή, επέτρεψε στους καλλιτέχνες, τόσο της έκθεσης, όσο και των Εικαστικών Παρεμβάσεων, να καταθέσουν τα έργα και τις προτάσεις τους με πλήρη ελευθερία έκφρασης και μέσα από μια πολυμορφία τεχνικών, συλλειτουργώντας παράλληλα με τις βαθύτερες προσδοκίες μας για την παρουσίαση εκδηλώσεων με ειδικό βάρος, αντάξιων και επί της ουσίας της ολυμπιακής ιδέας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες τόσο στους καλλιτέχνες, οι οποίο ανέλαβαν, ουσιαστικά, να υποστηρίξουν με τα έργα τους, τους στόχους αυτής της διοργάνωσης, όσο και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και στα μέλη της Κριτικής Επιτροπής για την άψογη και μακρόχρονη συνεργασία τους που είχε αυτό το λαμπρό αποτέλεσμα.

Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι:
- Σωτηρία Αναγνώστου
- Νικολέττα Αντωνοπούλου
- Πηνελόπη Γατσά
- Ventzeslav Iotoff
- Βασίλης - Μάικ Δεληστάθης
- Μόνικα Διαμαντοπούλου - Ανδρή
- Ελένη Ζούνη
- Πόπη Ζωίδη
- Νότης Καπώνης
- Κατερίνα Κασσαβέτη
- Αγγέλικα Κοροβέση - Καλαντίδη
- Κίκος Λανίτης
- Μαρία Λιανού
- Φιλιππίνα Λιβιτσάνου
- Σπύρος Λύτρας
- Δήμητρα Μαλταμπέ
- Πέτρος Ματζάκος
- Λαμπρινή Μίχου
- Στέλλα Μπολωνάκη
- Μιμί Μπονάνου
- Γιάννος Μπουζιούκος
- Άλεξ Μυλωνά
- Ελένη Μυλωνά
- Μαρία Μυλωνά - Κυριακίδη
- Βάλλυ Νομίδου
- Κατερίνα Παπαδημητροπούλου
- Παναγιώτα Πιτσιρή
- Χάρης Α. Πρέσσας
- Βούλα Πριοβόλου
- Κωνσταντίνος Ράμμος
- Μαρία Σεβαστάκη
- Jacek Skaza
- Μαρουλία Σταμοπούλου
- Γιάννης Στεφανάκις
- Βίκυ Τσαλαματά
- Δημήτρης Φόρτσας
- Νίκος Φραντζολάς
- Μάρκος Χατζηπατέρας
- Αθηνά Χατζηγιαννάκη
- Αγλαΐα Χριστιανού
- Βιβέτα Χριστούλη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας