*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Aikido

Μια χρήσιμη εισαγωγή στη φιλοσοφία και τις τεχνικές της πολεμικής τέχνης γνωστή ως

"The shambhala guide to aikido" (Πρωτότυπος τίτλος )

Συγγραφή: ·John Stevens
Μετάφραση: ·Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
Υπεύθυνος Σειράς: ·Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
Έκδοση: Ιούνιος 2002 από "Οξύ"
Σελ.:142 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8255-24-4


Θέμα: "Πολεμικές τέχνες"

Το Αϊκίντο είναι η τέχνη της μάθησης σε βάθος-η τέχνη του να γνωρίζεις τον εαυτό σου. Στο Αϊκίντο μαθαίνουμε για τον εαυτό μας, μαθαίνουμε πώς να συνδέουμε τον εαυτό μας με τη ζωογόνο δύναμη και μαθαίνουμε πώς να διακρίνουμε και να αντιλαμβανόμαστε τις αρχές της φύσης. Βήμα βήμα, κάνουμε το μονοπάτι μας μονοπάτι ειρήνης και φωτός. Στόχος του Αϊκίντο και της άσκησης σε αυτό δεν είναι απλά να μας κάνει δυνατότερους ή ανθεκτικότερους από τους άλλους- είναι να μας κάνει πολεμιστές κάτω από τη σημαία της παγκόσμιας ειρήνης. Αυτή είναι η αποστολή μας στο Αϊκίντο.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια χρήσιμη εισαγωγή στις βασικές αρχές και τεχνικές αυτής της δημοφιλούς πολεμικής τέχνης, καλύπτοντας θέματα όπως:
- Τη ζωή του ιδρυτή του Αϊκίντο, Μοριχέι Ουεσίμπα (1883-1969)-του μεγαλύτερου ίσως πολεμιστή όλων των εποχών-δίνοντας έμφαση στα γεγονότα-κλειδιά που οδήγησαν στην ανάπτυξη του Αϊκίντο.
- Τις θεμελιώδεις αρχές εξάσκησης, συνοδευόμενες από πλήθος φωτογραφιών.
- Τις φιλοσοφικές και πνευματικές διαστάσεις της τέχνης.
- Τα χαρακτηριστικά στυλ των διαφορετικών σχολών του Αϊκίντο.
- Γλωσσάρι των κυριοτέρων εννοιών της τέχνης του Αϊκίντο.
- Προτεινόμενη βιβλιογραφία για περαιτέρω εμβάθυνση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας