*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μπακούνιν

"Michel Bakounine" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Μετάφραση: ·Πόλυ Γκέκα
Επιμέλεια: · Henri Arvon
Έκδοση: Οκτώβριος 2009 από "Πλέθρον"
Σελ.:191 (18χ12), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-7599-32-2


Θέμα: "Βιογραφίες" "Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική"

«Η χαρά της καταστροφής είναι ταυτόχρονα χαρά δημιουργική».
Αυτή είναι η θεμελιώδης ιδέα που κυριαρχεί στη σκέψη του νεαρού Μπακούνιν, και σ' αυτή θα παραμείνει πιστός σ' ολόκληρη τη ζωή του.
Σε έναν κόσμο όλο και πιο κομφορμιστή, ταξινομημένο, αγελαίο, σε έναν κόσμο όπου δεν χαράσσονται νέοι δρόμοι αλλά ακολουθούνται οι παλιοί, αυτή η άγρια κραυγή βρίσκει μια νέα απήχηση, γιατί εκφράζει, αν όχι ελπίδα, τουλάχιστον ένα παράπονο που δεν θα εγκαταλείψει τόσο σύντομα την καρδιά των ανθρώπων.
Στον Μπακούνιν πρέπει να αναγνωριστεί ότι εμφύσησε στο σοσιαλιστικό κίνημα τη δύναμη που ήταν ικανή να διορθώσει τις καταχρήσεις μιας θεωρίας η οποία παρουσίαζε μια ακαμψία επιστημονικά αδήριτη, και σε τελική ανάλυση απάνθρωπη. Η συμβολή του ήταν σημαντική για να υφανθεί αυτό το γαϊτανάκι της ατομικότητας, το οποίο, παρά τους κινδύνους που ενέχει, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά της ιστορίας του σοσιαλισμού.
Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος υπάρχει μια αναλυτική και κριτική παρουσίαση της ζωής και του έργου του Μπακούνιν. Στο δεύτερο μέρος παρατίθενται αποσπάσματα από το έργο
του Μπακούνιν ταξινομημένα στις θεματικές ενότητες «Το Κράτος», «Ο Θεός», «Η Εξέγερση», «Το Ομοσπονδιακό Σύστημα», «Ο Αναρχισμός».Στο τρίτο μέρος παρατίθενται βιογραφικά στοιχεία του Μπακούνιν καθώς και αναλυτική βιβλιογραφία. Το βιβλίο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας