*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μόρια

Μετέωροι στο πουθενά της Ευρώπης


Συγγραφή: · Doutrepont Marie
Έκδοση: Ιούνιος 2020 από "Ποταμός"
Σελ.:168 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-545-148-6


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες"

Η νεαρή δικηγόρος Μαρί Ντρουτρεμόν μεταβαίνει από το Βέλγιο στη Μόρια, σταλμένη από το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων για να προσφέρει νομικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες. Κατά την παραμονή της γράφει και στέλνει καθημερινά επιστολές στην οικογένεια και τους φίλους της: οι δαντικές συνθήκες του hotspot μέσα στον παράδεισο της Μεσογείου, η τραγωδία των ανθρώπων και ο βρόχος της καφκικής οργάνωσης, το αίσθημα αδυναμίας και το γέλιο και η ζωή που αναβλύζουν μέσα στον βόρβορο του «πουθενά της Ευρώπης». Η μαρτυρία της Ντουτρεμόν είναι αποκαλυπτική για τον Μη τόπο της Μόριας, από όπου όλοι μας αποστρέφουμε βλέμμα και σκέψη.
«Κρύψτε αυτή τη δυστυχία που δεν αντέχω να βλέπω, είναι σαν να μας λέει η Ευρώπη. Καταχωνιάστε αυτούς τους πρόσφυγες από πολέμους που υποθάλψαμε, υποστηρίξαμε και συντηρήσαμε, αυτούς τους επιζήσαντες από λιμούς που προκαλέσαμε εξ αιτίας του τρόπου ζωής μας και του ξέφρενου καταναλωτισμού μας, κλείστε τους σε καταυλισμούς στα σύνορα του κόσμου μας, σε σχεδόν ακατοίκητα νησιά. Ει δυνατόν, ξαναστείλτε τους από εκεί που ήρθαν. Και μην αφήνετε τον κόσμο να μάθει.»

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας