*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ντώκινς κατά Γκουλντ

Η επιβίωση του προσαρμοστικότερου


Συγγραφή: ·Kim Sterelny
Μετάφραση: ·Ιουλία Πεντάζου
Επιμέλεια: ·Παναγιώτης Πάντος
Έκδοση: Νοέμβριος 2014 από "Αλεξάνδρεια"
Σελ.:216 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-221-632-3


Θέμα: "Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία"

Η διαμάχη Ντώκινς και Γκουλντ είναι μάλλον η πιο γνωστή αντιπαράθεση στη σύγχρονη επιστήμη.Εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια ο Richard Dawkins και ο Stephen Jay Gould, μαζί με τους υποστηρικτές τους, ενεπλάκησαν σε μια σφοδρή αντιπαράθεση γύρω από την εξέλιξη, η οποία συνεχίζει να μαίνεται με ανυποχώρητη ένταση ακόμη και μετά το θάνατο του Γκουλντ το 2002.Πηγαίνοντας πέρα από τις καρικατούρες και τους καπνούς της μάχης, ο Κιμ Στέρελνυ εκθέτει τις πραγματικές διαφορές ανάμεσα στις αντιλήψεις των δύο αυτών κορυφαίων επιστημόνων. Δείχνει επίσης ότι η σύγκρουση εκτείνεται πέρα από την εξέλιξη, στις πεποιθήσεις τους για την ίδια την επιστήμη – και μάλιστα, στην περίπτωση του Γκουλντ, σε πεδία όπου η επιστήμη δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο.

«Αυτό είναι το βιβλίο που περιμέναμε τόσο καιρό . . . αναρωτιέται κανείς γιατί δεν είχε εμφανιστεί εδώ και χρόνια.»
David Penny, Massey University, Νέα Ζηλανδία
«Μικρό και ευκολοδιάβαστο . . . κάθε λάτρης της εξελικτικής θεωρίας και της έντονης διαμάχης που προκαλεί θα κάνει πολύ καλά να το διαβάσει.»
Nature

«Μια χρήσιμη και εξαιρετικά προσιτή εισαγωγή σε κάποιες διαμάχες της σύγχρονης βιολογίας που θα μπορούσαν να σπείρουν τη σύγχυση.»
The British Society for the History of Science


Ο Kim Sterelny είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Research School of Social Sciences του Australian National University και στο Victoria University οf Wellington. Αρχισυντάκτης του Biology and Philosophy και μέλος της Australian Academy of the Humanities, τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν κυρίως τη φιλοσοφία της βιολογίας και τη φιλοσοφία της ψυχολογίας. Έργα του είναι: Language and Reality (μαζί με τον Michael Devitt, 1987), The Representational Theory of Mind (1990), Sex and Death (μαζί με τoν PauI Griffiths, 1999), Dawkins vs. Gould: The Survival of the Fittest (2001, νέα αναθεωρημένη έκδοση 2003), Thought in a Hostile World: The Evolution of Human Cognition (2003), What is Biodiversity (μαζί με τoν James Maclaurin, 2003), The Major Transitions in Evolution Revisited (επιμ. μαζί με τον Brett Calcott, 2011), The Evolved Apprentice (2012), Cooperation and its Evolution (επιμ. μαζί με τους Richard Joyce, Brett Calcott και Ben Fraser, 2013).Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
10.30 π.μ - 16.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας