*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αναμνήσεις, ασχολίες, ήθη και έθιμα του Ραφτόπουλου


Συγγραφή: · Παναγιώτης Δ. Πολίτης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2013 από "Λεξίτυπον"
Σελ.:112 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9738-89-3


Θέμα: "Λαογραφία, Ελληνική" "Μεσσηνία - Ιστορία"

Στο προκεχωρημένο της ηλικίας μου, πρακτικά και ερασιτεχνικά προσπάθησα να καταγράψω, κάποιες από τις παιδικές μου αναμνήσεις, τις ασχολίες των κατοίκων και τα ήθη και τα έθιμα του χωριού μου (του Ραφτόπουλου) που επικρατούσαν εκείνη την παλιά εποχή, χάριν της λαογραφικής του ιστορίας και της θύμησης από τους νεώτερους.

Τότε το Ραφτόπουλο είχε πολλούς κατοίκους και υπήρχε ζωή και κίνηση. Οι δε δραστηριότητες των κατοίκων, ανδρών και γυναικών ήταν πολλές και σε διάφορους τομείς. Οι επερχόμενες νέες γενεές, οφείλουν και πρέπει να διατηρούν, τα ήθη και τα έθιμα και τις παραδόσεις του χωριού τους, διότι αυτά χαροποιούν την ψυχή των ανθρώπων και κάνουν τη ζωή τους ευχάριστη και αισιόδοξη.

Η εξέλιξη με την πάροδο του χρόνου, άλλαξε πολλά πράγματα προς το καλύτερο. Ο ασφαλτόδρομος και ο ηλεκτρισμός, παρέχουν στο Ραφτόπουλο, με τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει, όλες τις προϋποθέσεις, για την τουριστική του ανάπτυξη.

Όλοι οι Ραφτοπουλαίοι, οφείλουμε με αφιλοκερδή αγάπη, να βοηθούμε παντοιοτρόπως το χωριό μας, ώστε αυτό να καταστεί ένα θαυμάσιο καλοκαιρινό τουριστικό θέρετρο.

Θα ήθελα να παρακαλέσω τον αναγνώστη αυτού του πονήματος, για τις όποιες ατέλειες ή παραλείψεις να με συγχωρέσει, διότι εγώ δεν είμαι συγγραφέας ή λογοτέχνης. Γεγονός όμως είναι ότι, η νοσταλγία του χωριού μου, του Ραφτόπουλου, μου προσελκύει πάντοτε: Τη σκέψη, την καρδιά και την ψυχή, και η αγάπη μου γι’ αυτό είναι περισσή.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας