*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αία

Ένα πολύτιμο κλειδί της ελληνικής ετυμολογίας


Συγγραφή: · Ανδρέας Α. Μακρίδης
Έκδοση: Απρίλιος 2012 από "Εκδόσεις Επιφανίου"
Σελ.:448 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-704-23-9


Θέμα: "Ελληνική γλώσσα - Ετυμολογία"

Σήμερα, η Ελληνική Γλωσσολογία, ο σύγχρονος Έλληνας Γλωσσολόγος, ανακτώντας την πνευματική του αυτοπεποίθηση και απαλλαγμένος από την ναρκωτική επιρροή ή καταδυνάστευση της γερμανικής και αγγλοσαξονικής ανωτερότητας, οπλισμένος με την δύναμη της ελληνικής πνευματικής Αναγέννησης, τον άδολο ελληνικό ψυχισμό του και την προαιώνια πολιτισμική κληρονομιά του, ανέλαβε να ανασηκώσει και ανατρέψει τον πολιτιστικό ζυγό, που μας επέβαλε ο γερμανικός και αγγλοσαξονικός ρατσισμός, και να αποκαλύψει την εκπαγλη αλήθεια της Ελληνικής Γλώσσας. Αυτό δεν υπήρξε μία προσχεδιασμένη εθνικιστική σκοπιμότητα. Αντιθέτως διεφάνη, ως προοπτική, από τα πορίσματα και τις επιτυχίες της σύγχρονης ελληνικής έρευνας, τόσο στους τομείς των άλλων επιστημών, όσο και της Γλωσσολογίας. 'Ήδη κυκλοφορούν πλείστες ανατρεπτικές και σπουδαίες γλωσσικές και γλωσσολογικές μελέτες, οι οποίες εδραιώνουν την κρηπίδα μιας νέας ελληνικής σκέψης, πάνω στην οποία θα στηριχθούν, για να οικοδομήσουν την ελληνική αλήθεια οι Έλληνες επιστήμονες του μέλλοντος. Όσοι παραμένουν ακόμη εγκάθειρκτοι στις γερμανικές και στις αγγλοσαξονικές φυλακές, αφιονισμένοι από την γοητεία ή την επιρροή των Γερμανών, αν και μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες, θα κρατήσουν τον εαυτό τους μεταξύ των νάνων μιας άλλης εποχής και το έργο τους στα πεπραγμένα της εποχής της πνευματικής δουλείας των Ελλήνων.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας