*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η πορεία της ανθρωπότητας

Τι αφηγείται ένας γέρος δάσκαλος


Συγγραφή: · Χρήστος Γ. Ρήγας
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Έλευσις"
Σελ.:400 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-391-041-4


Θέμα: "Πολιτική - Ιστορία"

Το βιβλίο "Η πορεία της ανθρωπότητας", του Χρήστου Γ. Ρήγα, δεν αποτελεί μια περίληψη της παγκόσμιας ιστορίας, αλλά δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά θέματα.

Ο συγγραφέας τοποθετεί στο κέντρο του ενδιαφέροντός του τον απλό άνθρωπο, τον απλό πολίτη με τον οποίο και ο ίδιος ταυτίζεται. Αισθανόμενος ντροπή και αγανάκτηση για την τόσο μεγάλη υποβάθμιση και ταπείνωση στην οποία έχουν οδηγήσει σήμερα τον απλό πολίτη οι κυρίαρχες δυνάμεις αναζήτησε, στη μελέτη της ιστορίας, να βρει αν η κατάσταση αυτή είναι γνώρισμα της δικής μας εποχής ή έτσι ήταν πάντα.

Η έρευνά του κάλυψε όλη την ανθρώπινη ιστορία από τότε που ο άνθρωπος περπάτησε όρθιος πάνω στη γη μέχρι σήμερα.

Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι το παρόν βιβλίο. Σ' αυτό θα βρει ο αναγνώστης πότε, πως και γιατί δημιουργήθηκε η ταξική κοινωνία, οι άρχοντες και το κράτος των αρχόντων, η κρατική θρησκεία και ιδεολογία, η δημοκρατία και η φιλοσοφία, ο μεσαίωνας και η αναγέννηση, το αστικό κοινοβουλευτικό κράτος, το μονοπωλιακό και το κομματικό κράτος μέχρι την παγκοσμιοποίηση και το Δ.Ν.Τ., που ταλανίζει σήμερα τη χώρα μας.

Το βιβλίο κλείνει με τη φράση: "Αν η τύχη της ανθρωπότητας αφεθεί στις δυνάμεις της αγοράς, το μέλλον της θα είναι ζοφερό και αβέβαιο".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας