*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κατάλογος έργων Γιώργου Σισιλιάνου


Συγγραφή: · Βάλια Χριστοπούλου
Επιμέλεια: · Απόστολος Κώστιος
Έκδοση: 2011 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:157 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7554-70-1


Θέμα: "Μουσική" "Μουσικοί - Ελλάς " "Συνθέτες"

Ο κατάλογος, χρονολογικός ή συστηματικός, αποτελεί το πρώτο και το κυριότερο "εργαλείο" προσέγγισης των έργων ενός συνθέτη· υπό ορισμένες, μάλιστα προϋποθέσεις συνιστά μέσον διείσδυσης στον κόσμο του δημιουργού, μέσον αποτελεσματικό στην αποκάλυψη και προώθηση του καθόλου έργου του.

Οι με επιστημονικές προδιαγραφές συγκροτούμενοι κατάλογοι έργων θα μπορούσε να παρομοιασθούν με τους παλαιούς χάρτες, οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν την πληθώρα των καταγραμμένων πληροφοριών, παρά ύστερα από επίμονη μελέτη. Οι απαντήσεις που αποκομίζει ο ερευνητής, η προσκτώμενη γνώση, εξαρτώνται από το πως διαμορφώνει τα ερωτήματά του και από την ικανότητά του για μια σύνθετη διαδικασία συσχέτισης των δεδομένων.

Ο αριθμός των στοιχείων που δυνητικά προσφέρονται για τη δόμηση ενός καταλόγου έργων είναι θεωρητικά ανεξάντλητος· προφανής, όμως, και ο κίνδυνος να προκύψει ένας πολύπλοκος, δύσχρηστος "χάρτης" που δεν θα οδηγήσει τον "εξερευνητή" στην ανακάλυψη του "νέου κόσμου". Η επιτυχία, συνεπώς, ενός καταλόγου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα στοιχεία που θα προκρίνει ο καταλογογράφος.

Η ερευνήτρια, διδάκτωρ μουσικολογίας Βάλια Χριστοπούλου, έκανε την δική της επιλογή βασιζόμενη σε δοκιμασμένες εφαρμογές καταλογογράφησης, επιχειρώντας ταυτόχρονα την διεύρυνση της λειτουργικότητας του Καταλόγου των έργων του Γιώργου Σισιλιάνου με την εισαγωγή νέων "εξαιρετικής σημασίας" στοιχείων.

Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς ότι από τον Κατάλογο και μόνον των έργων ενός συνθέτη μπορεί να γραφεί μια σύντομη βιογραφία, ότι η καταλογογράφηση αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την θεμελίωση και οικοδόμηση του συγγραφικού αρχιτεκτονήματος μιας ολοκληρωμένης μονογραφίας.

Απόστολος Κώστιος, επιστημονικός υπεύθυνος

(2007) Γιώργος Σισιλιάνος, Μουσείο Μπενάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας