*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ηλίας Παπακυριακού 1938-1958

"Ή θα πέσω μαχόμενος ή θα ζήσω ελεύθερος"


Συγγραφή: · Σοφοκλής Κωνσταντίνου
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Εκδόσεις Επιφανίου"
Σελ.:269 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-685-90-0


Θέμα: "Βιογραφίες - Μαρτυρίες" "Κύπρος - Ιστορία"

"Εμένα ζωντανό δεν πρόκειται να με πιάσουν".
Φράση που πολλές φορές επανέλαβε ο Ηλίας Παπακυριακού, σφίγγοντας το αγαπημένο του αυτόματο στα χέρια.
Δεν τον έπιασαν ζωντανό! Οι Εγγλέζοι είχαν φθάσει κοντά του σε αρκετές περιπτώσεις. Σχεδόν ανέπνεε τα χνώτα τους, όμως τους ξέφευγε. Κι έφτασε κάποτε η ώρα που έπρεπε ν' αποδείξει ποιος ήταν. Το απέδειξε περίτρανα με την ηρωική θυσία του στον Αχυρώνα. Ήταν ο αδούλωτος Έλληνας, που βαδίζει διαιώνια στα μέτωπα της Ελευθερίας. Ήταν ο αυθεντικός Έλληνας, που πολεμά για την πατρίδα και την τιμή. Για να κερδίσει αυτό το όνομα, θυσίασε τα νειάτα του, την ζωή του, που δεν πρόλαβε να ζήσει.
Λόγχισαν το νεκρό κορμί του οι Εγγλέζοι στρατιώτες, δεν μπόρεσαν όμως ποτέ να λογχίσουν και την αδούλωτη ψυχή του, που αιώνια θα φτερουγάει πάνω απ' τον Αχυρώνα του Λιοπετρίου, επαναλαμβάνοντας τις στερεότυπες φράσεις των Ελλήνων... "Μολών Λαβέ" και... "απ' τα κόκκαλα βγαλμένη".
Ηλίας Παπακυριακού, το παλληκάρι με το ανοιξιάτικο χαμόγελο και την γαλάζια ψυχή, η αιώνια δόξα του Ελληνισμού.

Α.Μ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας