*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Pierrakos

70 χρόνια ζωγραφική

"Pierrakos: 70 ans de peinture" (Πρωτότυπος τίτλος στα ελληνικά)
(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Marie - Christine Αναστασιάδη ·Αλέξανδρος Παπαγιάννης ·Ευδοξία Δελλή
Επιμέλεια: ·Αλέξανδρος Παπαγιάννης
Έκδοση: Απρίλιος 2007 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:180 (22χ25), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8347-62-9


Θέμα: "Ζωγραφική " "Ζωγράφοι"

Με μια γερμανική παιδεία που επηρεάζει ένα χαρακτήρα βαθιά μεσογειακό, μ' ένα βρετανικό άνοιγμα που εξωθείται από το βαλκανικό ένστικτο, με ιταλικά όνειρα που υπερβαίνονται από τη μακρά γαλλική του εμπειρία, με εξπρεσιονιστική κουλτούρα απελευθερωμένη από τις επιδράσεις του 20ού αιώνα, ο Πιερράκος αποτελεί μιαν εκπληκτική ευρωπαϊκή σύνθεση. Τούτη η αναδρομική έκθεση στην Αθήνα αποκτά ακόμη περισσότερο βάρος καθώς η επιστροφή στις ρίζες εδραιώνει την παγκόσμια εμβέλεια του έργου του.
Γοητευμένος από ορισμένα σχέδια που η ρώμη της γραμμής τους συγκεντρώνει όλη την ενέργεια, συγκινημένος από τη δομή ενός πίνακα που το χρώμα του είναι η ίδια η ζωή, συνεπαρμένος από μιαν υδατογραφία που πάλλεται από το φως: όλοι μπόρεσαν ν' ανακαλύψουν, και ορισμένοι να συλλέξουν, έργα τα οποία ο Πιερράκος δημιουργεί με μιαν εντυπωσιακή γενναιοδωρία εδώ και περισσότερο από εξήντα χρόνια. Αλλά ποιος μπόρεσε να μετρήσει το ίδιο το έργο, το νόημα του οποίου εμφανίζεται στην αντήχηση μεταξύ έργων από διαφορετικά υλικά, διαφορετικές εποχές, με διαφορετικά μοτίβα, χρώματα και προθέσεις; Αυτός είναι εξάλλου ο σκοπός του Συλλόγου για την Προώθηση του Έργου του Άλκη Πιερράκου (ΑΡΟΑΡ), να μπορέσουν οι πολυάριθμες δημιουργίες του να υπάρξουν όχι μόνο ως διασκορπισμένα έργα, αδιαμφισβήτητος μάρτυρας το καθένα μιας αποκαλυπτικής κίνησης του καλλιτέχνη, αλλά και αλλιώς, ξαναβρίσκοντας τη θέση τους μέοα στο σύνολο του έργου ώστε να αποκτήσουν όλο τους το νόημα.
Με αυτήν την έννοια, η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη και ο ανά χείρας συνοδευτικός κατάλογος, αποτελούν ένα δείγμα, συνθετικό αλλά ιδιαίτερα πλούσιο, της σφραγίδας ενός δεξιοτέχνη που η βαθιά ελληνική ορμή του ξεκλειδώνει όλα τα παράδοξα μιας ευρωπαϊκής κουλτούρας.
(Jean - Pierre Sicard, Πρόεδρος του ΑΡΟΑΡ)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας