*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα επιζωγραφισμένα γλυπτά


Μετάφραση: ·Tony Moser ·Georgia Doulger
Ζωγραφική επιμέλεια: · Κώστας Πανιάρας
Έκδοση: Φεβρουάριος 2007 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:165 (32χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7597-37-0


Θέμα: "Γλυπτική, Ελληνική" "Ζωγραφική, Ελληνική"

Έχοντας δοκιμάσει τη ζωγραφική μου όχι μόνο σε μουσαμά, αλλά σχεδόν σε οποιαδήποτε δεδομένη φυσική ή βιομηχανική επιφάνεια και κυρίως επειδή πάντα πίστευα ότι στην τέχνη επιτρέπονται όλα, νωρίς στην δεκαετία του ΄80, ίσως με κάποια σαρκαστική διάθεση, άρχισα να επεμβαίνω ζωγραφικά επάνω σε διάφορα πασίγνωστα αρχαία αντίγραφα. Αποτέλεσμα αυτών των επεμβάσεων είναι οι ζωηρόχρωμοι "Αλέξανδροι", οι "Υγείες" και τα μεγαλύτερα έργα από τη σειρά "Ημέρα και Νύχτα", όπως και τα σχισμένα κορμιά των "Σεβαστιανών" μου και οι κολόνες. Αργότερα ακολούθησαν οι "Κοχλίες - Λαβύρινθοι", η μνημειακών διαστάσεων "Επιφοίτηση" στην Αγγλικανική Εκκλησία της Πάτρας, η μεγάλη κιονοστοιχία στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου καθώς και τα τόσα άλλα τρισδιάστατα επιχρωματισμένα έργα της παρα-γλυπτικής δραστηριότητάς μου. 'Ενα-ένα αυτά τα έργα ενσωματώθηκαν στη ζωγραφική μου και σήμερα, μετά από δύο δεκαετίες, πιστεύω ότι δικαιούνται φανερά, μιαν αναπόσπαστη θέση στη συνέχεια της τέχνης μου... (Κώστας Πανιάρας)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας