*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εισαγωγή στη μετασωκρατική πολιτική φιλοσοφία της Ευρώπης


Συγγραφή: · Δημήτριος Ε. Ακριβούλης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "Κριτική"
Σελ.:219 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-218-499-Χ


Θέμα: "Πολιτική και φιλοσοφία " "Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική" "Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία"

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με τρόπο ευσύνοπτο και κριτικό την εξέλιξη της μετασωκρατικής πολιτικής φιλοσοφίας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, μελετώντας σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου μιας σειράς στοχαστών, η οποία εκτείνεται ιστορικά από την αρχαιότητα ως τη Βιομηχανική Επανάσταση: Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Κικέρωνας, Αυγουστίνος, Θωμάς Ακινάτης, Machiavelli, Hobbes, Locke, Rousseau, Mill, Marx. Το βιβλίο ανατρέχει σχεδόν αποκλειστικά στα πρωτότυπα έργα των υπό εξέταση στοχαστών, εντάσσοντάς τα στο ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής τους. Αντί να διαπιστώνει τον αέναο χαρακτήρα παραδόσεων πολιτικού στοχασμού, προσπαθεί να αναδείξει τις προσωπικές και ιστορικές ασυνέχειες και κρίσεις που σηματοδότησαν συγκεκριμένες θεωρητικές καμπές και μεταμορφώσεις. Το βιβλίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σπουδαστών της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων. Αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα, που επιτρέπει τόσο τη διερεύνηση των διαρκών ερωτημάτων της ευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης, όσο και την κριτική αποτίμηση των επιμέρους πολιτικών θεωριών ως αποφασιστικών αποκρίσεων σε συγκεκριμένες κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές ανάγκες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας