*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αριστοτέλης Ωνάσης

Πέρα από τον μύθο του


Φωτογραφία: ·Τάκης Σπυρόπουλος ·Γιάννης Σούλης
Επιμέλεια: ·Σοφία Χανδακά
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2006 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:207 (32χ24), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-8347-42-4


Θέμα: "Μουσεία - Εκθέσεις - Κατάλογοι"

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έκθεσης "Αριστοτέλης Ωνάσης: πέρα από τον μύθο του", Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο οδού Πειραιώς: 5 Οκτωβρίου - 12 Νοεμβρίου 2006.


Το διπλό εκθεσιακό αφιέρωμα του Μουσείου Μπενάκη στα τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση (1906-1975) και στη χρονικά αντίστοιχη λειτουργία του Κοινωφελούς Ιδρύματος που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου γιου του Αλέξανδρου (1948-1973), διηγείται περιστατικά από τα επιμέρους κεφάλαια μιας ουσιαστικά ενιαίας ιστορίας. Με αφετηρία δηλαδή την ταραχώδη προσωπική ζωή ενός ανθρώπου τον οποίο σημάδεψαν οι πιο δραματικές στιγμές του 20ου αιώνα, τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική τους κλίμακα, ο επισκέπτης της εκθέσεως παρακολουθεί τη σταδιακή γιγάντωση ενός Οργανισμού ταγμένου στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Για να καταλάβει, στη διάρκεια του πρώτου μέρους της συναρπαστικής αυτής διαδρομής, πώς από τα συντρίμμια της μικρασιατικής καταστροφής και τα ερείπια του β΄ παγκοσμίου πολέμου αναδύθηκε μια από τις ακμαιότερες οικονομικές δυνάμεις της υφηλίου. Ανάμεσα σε όσα διδάγματα του προσφέρει το δεύτερο μέρος, θεωρώ βέβαιο πως θα ξεχωρίσει τη μετουσίωση των χρηματικών δεδομένων σε αξίες πνευματικές, με καταλύτη του μια σπάνια μετάλλαξη των ποσοτικών μέτρων σε μεγέθη ποιοτικά, αλλά και την ευεργετική, για την πραγμάτωση των υποχρεώσεων του μέλλοντος, παρέμβαση της μνήμης του παρελθόντος. [...]

(Άγγελος Δεληβορριάς, απόσπασμα από τον πρόλογο)


[...] Αντικρίζοντας τα εκθέματα, κάποιοι θα διαισθανθούν την αλήθεια για τον μεγάλο ευεργέτη. Θα δουν τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα άλλα εργαλεία μιας απίστευτης επιχειρηματικής δραστηριότητας που κατέπληξε τον κόσμο και που προκάλεσε την περιέργεια, την επιδίωξη των ισχυρών της γης για επαφή μαζί του, την διεθνή καταξίωση, αλλά και τον θαυμασμό των ανωνύμων ανθρώπων.
Στα εκθέματα συνυπάρχουν κάποια πιο ταπεινά και άλλα πιο σημαντικά. [...]

(Αντώνης Παπαδημητρίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας