*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πλάτων

Η ζωή και το έργο του: Νεότητα, ώριμα χρόνια, γήρας

"Platon" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Ulrich von Wilamowitz - Moellendorff
Μετάφραση: ·Ξενοφών Αρμύρος
Έκδοση: 2005 από "Κάκτος"
Σελ.:816 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-382-664-2


Θέμα: "Φιλόσοφοι, Αρχαίοι Έλληνες" "Πλατωνική φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική" "Φιλόσοφοι, Σύγχρονοι Έλληνες - Ερμηνεία και κριτική"

"Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να φέρει τον Πλάτωνα, τον άνθρωπο και τα έργα του, κοντά στον αναγνώστη, κι αυτό με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα, αλλά τίποτε άλλο. Θα ήθελε να κάνει κι άλλους να τον αγαπήσουν όπως τον αγαπώ εγώ, να γίνει και για άλλους, στη σχέση τους με το αιώνιο και τη ζωή, αυτό που ήταν για αναρίθμητους ανθρώπους από τότε που έζησε, αλλά που στις μέρες μας [...] είναι για πολύ λίγους. Γι' αυτό και απευθύνομαι με την αρμόζουσα περίσκεψη όχι μόνο στους ειδικούς συναδέλφους, αλλά θέλω να γνωρίσουν τα έργα του κι άλλοι και να δώσουν στη μελέτη τους τον καλύτερο εαυτό τους.
"[...] Αυτόν τον Πλάτωνα θέλω να δείξω, που ανακάλυψε την επιστήμη και την "εθνική μανία", που μέσα της μπορεί να νιώσει και να δει κανείς αυτό που υπερβαίνει τα όρια της επιστήμης. Και πολύ περισσότερο θέλω να δείξω τον ποιητή Πλάτωνα, γιατί ως ποιητής δημιούργησε όλα εκείνα που συναρπάζουν την ψυχή μέχρι και σήμερα ακόμη. Αυτός όσο κανένας άλλος απέδειξε πως το ποιητικό και επιστημονικό χάρισμα μπορούν να συμβαδίζουν και να στηρίζει το ένα το άλλο".
(Ulrich von Wilamowitz-Moellendorff)

(2006) Πλάτων, Κάκτος

(2006) Πλάτων, Κάκτος

(2006) Πλάτων, Κάκτος

(2005) Ιστορία της κλασικής φιλολογίας, Βάνιας

(2003) Η αττική τραγωδία, Βάνιας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας