*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Προσκυνητάριον της ιεράς σκήτης των Καυσοκαλυβίων


Συγγραφή: ·Μοναχός Ισίδωρος Καυσοκαλυβίτης
Έκδοση: 2000 από "Το Παλίμψηστον"
Σελ.:61 (20χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Προσευχές"

Ο ποιητής του παρόντος Προσκυνηταρίου της Ιεράς ημών Σκήτης των Καυσοκαλυβίων, αείμνηστος Γέρων Ισίδωρος, υπήρξε γέννημα της εν Μεσσηνία κωμοπόλεως Ανδρούσης. Εγγενήθη το έτος 1885 και ήλθεν εις Άγιον Όρος το έτος 1904, υπήρξε Πνευματικός ημών Πατέρας, συνάμα ήτο και θείος μου -εκ του πρώτου εξαδέλφου του παιδί- όπερ φέρομεν και το επώνυμον Παντελόπουλος. Ο αείμνηστος ημών Γέροντας εκοιμήθη το 1968 εις ηλικίαν 84 ετών.
Και εγώ ως ευγνώμων υιός έκρινα καλόν να εκδόσω τον κόπον του αυτόν εις βιβλίον διά να γνωρίση ο κόσμος τους Καυσοκαλυβίτας Αγίους καθώς και την ευσέβειαν και ευλάβειαν του Πονήσαντος. Ελπίζομεν η έκδοσις αυτή να λειτουργήση συνάμα πρώτον εις ψυχικήν ωφέλειαν του Πονήσαντος και συντάξαντος αυτό, αειμνήστου Γέροντός μου Ισιδώρου και δεύτερον εις έπαινον της Ιεράς ημών Σκήτης. [...] (ο εκδόσας Γέρων Χαράλαμπος Παντελόπουλος)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας