*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γράμματα χωρίς παραλήπτη

Ελεύθερη ποιητική απόδοση των Επιστολών της Αποκαλύψεως


Συγγραφή: ·Σωτήρης Καραθάνος
Έκδοση: 1992 από "Το Παλίμψηστον"
Σελ.:39 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Βίβλος. Κ.Δ. Αποκάλυψη του Ιωάννη - Κριτική, ερμηνεία κλπ"

[...] Θαρρώ πώς ο καθένας μας βρίσκεται πίσω από κάποια επιστολή της Αποκαλύψεως. Κι ίσως και σε μας ν' απευθύνεται κάποια απ' αυτές. Και πολύ φοβάμαι πως αν και γράφτηκαν για κάτι συγκεκριμένο, περιμένουν ακόμα τον παραλήπτη τους· τον Άνθρωπο, το λαό, το έθνος, τον κόσμο.
Αποδίδοντας σε ελεύθερη διασκευή αυτές τις Επιστολές φρόντισα να μη φύγω, όσο μπορούσα, ούτε από το πνεύμα, αλλ' ούτε και απ' τον πνευματικό χώρο του παραλήπτη. Θεώρησα δε καλό να διαλέξω σαν παραλήπτες τις πόλεις γενικά που απευθύνονται οι Επιστολές, γιατί πιστεύω πως η κάθε πόλη, έξω απ' την ιστορία της, έχει και τη φυσιογνωμία της και τα χαρακτηριστικά της. [...] (Σωτήρης Καραθάνος)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας