*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θεωρία, πράξη, αγώνας για τη δημόσια εκπαίδευση

Ανάλυση και ανοικτές προτάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς


Επιμέλεια: · Στέλιος Μαρίνης
Εισήγηση: ·Άρης Αλεβίζος ·Θοδωρής Αλεξίου ·Κώστας Βαμβακάς ·Θοδωρής Βουρεκάς ·Έφη Γανιάρη ·κ.ά.
Φορέας: ·Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις
Έκδοση: 2005 από "ΚΨΜ"
Σελ.:72 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-88484-4-Χ


Θέμα: "Εκπαίδευση και κοινωνία" "Εκπαίδευση - Ελλάς" "Εκπαιδευτική πολιτική"

Το να γραφτεί ένα ακόμη βιβλίο για την εκπαίδευση είναι σχετικά εύκολο. Δύσκολο γίνεται όταν το αποτύπωμα είναι καρπός συλλογικής δουλείας. Πρέπει να αφουγκραστεί την κίνηση των πολλών κυριώς όταν φιλοδοξεί τα "γράμματα" να περπατήσουν στους δρόμους, να αποκτήσουν δηλαδή υπόσταση. Αυτό ακριβώς το σημείο, η μετατόπιση από το αφηρημένο στο συγκεκριμένο, απ' τον ουρανό στη γη κι από την πρόθεση στην υλική γείωση είναι που θα κρίνει το εγχείρημα.
Οι Αγωνιστικές Παραμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις (ΑΠΣΚ) στην εκπαίδευση αποτελούν ένα από τα πιο αυθεντικά κινήματα στο χώρο της εργασίας και ιδιαίτερα σ' εκείνον της μισθωτής διανόησης. Καρπός των διεργασιών του τέλους της δεκαετίας του '80, δημιουργοί της μεγάλης απεργίας του '88 και του '90, μήτρα του Νίκου Τεμπονέρα, θεμελιωτές του αγώνα ενάντια στις αξιολογήσεις Σουφλιά - Κοντογιαννόπουλου, εμπνευστές και υπερασπιστές της μεγάλης απεργίας του '97 και του ΑΣΕΠ του '98.
Μέσα από τους κόλπους των ΑΠΣΚ ξεπήδησε η πιο ολοκληρωμένη κριτική όλων των πλευρών του εκπαιδευτικού συστήματος και η σταθερή σύνδεση όλων των ζητημάτων με πολιτικό αισθητήριο αλλά και ανοιχτούς αγωνιστικούς ορίζοντες συννενόησης και μαζικών κινητοποιήσεων [...]
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας