*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φαντάσματα μόνο

Διηγήματα

"Nichts als Gespenster" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Judith Hermann
Μετάφραση: · Μαρία Αγγελίδου
Έκδοση: Φεβρουάριος 2005 από "Βιβλιοπωλείον της Εστίας"
Σελ.:287 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-05-1184-5


Θέμα: "Γερμανική πεζογραφία - Διήγημα"

Αγάπη μου, είσαι καλά; Σήμερα κουράστηκα πολύ, πέφτω για ύπνο -είναι δέκα η ώρα- τα πόδια μου πλήγιασαν, με χτύπησαν τ' αναθεματισμένα τα καινούργια παπούτσια. Ψώνισα φρούτα και γάλα και κρασί, άλλα λεφτά δεν είχα. Τηλεφώνησε ο Α. και ρώτησε που ήσουν, κι εγώ είπα ότι είχες βγει κι έψαχνες κάτω απ' όποια πέτρα έβρισκες μπροστά σου για κάποιο μήνυμα. Μήπως δεν έπρεπε να το πω; Καληνύχτα και τα λέμε αύριο, φιλιά, Ρ.
Στις επτά ιστoρίες της συλλογής αυτής η Γιούντιθ Χέρμαν ταξιδεύει τους πρωταγωνιστές της σε διαφορετικά μέρη του κόσμου: στο Βερολίνο, στη Βενετία, στο Κάρλοβι Βάρι, στην Πράγα, στην Ισλανδία, στην έρημο της Νεβάδα και στη νορβηγική πόλη Τρόμσε. Ωστόσο δεν ενδιαφέρεται για τις ταξιδιωτικές τους εντυπώσεις. Τα διηγήματά της πραγματεύονται τη γνωστή παλιά ιστορία της ανθρώπινης ανάγκης για αγάπη. Οι τοποθεσίες και οι διαδρομές αποτελούν τον καμβά του σύγχρονου Δυτικού κόσμου, όπου αναπτύσσονται δύσκολες σχέσεις όλων των ειδών, όπου οι ήρωες διαπραγματεύονται συναισθήματα και όρια.
Η Γιούντιθ Χέρμαν, πολυβραβευμένη και πολυμεταφρασμένη, παρά τη νεαρή ηλικία της, γνωρίζει εξαιρετική απήχηση στη Γερμανία. Έχει γραφτεί για αυτήν ότι "ξετυλίγει τις εικόνες της κινηματογραφικά, κατά τους σύγχρονους βιρτουόζους κινηματογραφιστές της θλίψης, τον Τζιμ Τζάρμους και τον Άκι Καουρισμάκι".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας