*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο ευαίσθητος εαυτός

Το μουρμουρητό των φαντασμάτων

"Le Murmure des fantômes" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Boris Cyrulnik
Μετάφραση: · Γιάννης Καυκιάς
Έκδοση: 2005 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:333 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-1053-8


Θέμα: "Ψυχανάλυση" "Παιδιά - Ψυχολογία " "Συναισθήματα"

Η Μέριλιν Μονρόε δε γνώρισε τη στοργή στην παιδική της ηλικία. Δεν μπόρεσε να αποδράσει. Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αντιθέτως, μπόρεσε να ξαναζωντανέψει.
Το συναίσθημα είναι μια ανάγκη τόσο ζωτική, που, όταν κανείς το στερείται, μένει προσκολλημένος έντονα σε κάθε γεγονός που ξανανάβει μια σπίθα ζωής μέσα του, όποιο κι αν είναι το αντίτιμο.
Όσοι αρνούνται να μείνουν αιχμάλωτοι μιας τραυματικής ρήξης οφείλουν να απαλλαγούν από αυτή για να επανέλθουν στη ζωή. Την καθιστούν μάλιστα εργαλείο για να αποσπάσουν ευτυχία.
Καλογραμμένο και με συνοχή, το βιβλίο αυτό δίνει απαντήσεις σε πολλά καίρια θεωρητικά ερωτήματα. Τα κεφάλαια είναι περιεκτικά, οι ιδέες συμπυκνωμένες αλλά απόλυτα κατανοητές, καθώς συνοδεύονται και εμπλουτίζονται πάντοτε από συγκεκριμένες περιπτώσεις-παραδείγματα. Το θέμα φωτίζεται από πολλά διαφορετικά σημεία οπτικής και τελικά οι πληροφορίες που παίρνουμε μας αφορούν όλους. Έτσι, όχι μόνο εισχωρούμε στον κόσμο των ψυχικά ή και σωματικά τραυματισμένων παιδιών (που αποτελούν τεράστιο ποσοστό του σημερινού κόσμου), αλλά μας δίνεται η δυνατότητα να προβληματιστούμε γενικότερα πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα: το ρόλο του σχολείου, της οικογένειας, τη δημιουργία ηρώων και ειδώλων, τη μετάβαση των σημερινών παιδιών στην εφηβεία και τις δυσκολίες αυτής της μετάβασης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας