*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ν. Νικολάου


Μετάφραση: ·Αλεξάνδρα Ντούμα
Επιμέλεια: ·Ντόρα Πικιώνη ·Νατάσα Καραγγέλου
Ζωγραφική επιμέλεια: · Νίκος Νικολάου
Έκδοση: 2005 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:59 (22χ23), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8347-23-8


Θέμα: "Ζωγράφοι, Έλληνες" "Ζωγραφική - Συλλογές τέχνης "

Καταθέτοντας έστω και καθυστερημένα τον πρέποντα φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο ζωγράφο, το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται σήμερα το έργο του με μια αντιπροσωπευτική επιλογή από δημιουργίες που εκπροσωπούν όλα τα στάδια των εκφραστικών του αναζητήσεων και όλο το ανάπτυγμα των αισθητικών του προσανατολισμών. Μετά από είκοσι περίπου χρόνια σιωπής, το εικαστικό μήνυμα του Νίκου Νικολάου (1909-1986) θα υποστηρίξει και πάλι όσες αξίες εξακολουθούν να εμπεριέχονται στην απλότητα και την εύχυμη σύσταση των μορφών, στη σαφήνεια και τα τονισμένα περιγράμματα των ορίων τους, στους γαιώδεις τόνους της χρωματικής τους. Για να μας θυμίσει τη λυτρωτική δύναμη που έχουν οι θερμές κλίμακες της πρόσληψης των πραγμάτων, πάνω στις οποίες μπορούν να συνοψίζονται και να συναιρούνται αυτονότητα οι φυσιοκρατικές εμπειρίες του παρελθόντος με τα αφαιρετικά αιτήματα του μέλλοντος. [...] (Άγγελος Δεληβοριάς)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας