*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου


Συγγραφή: · Νίκος Βαϊδάκης
Έκδοση: 2005 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:360 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8071-82-8


Θέμα: "Σεξουαλική συμπεριφορά"

Η ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά ποικίλλει τόσο πολύ και οι συσχετίσεις της με όλες σχεδόν τις πλευρές της ζωής είναι τόσο περίπλοκες, ώστε η εμπεριστατωμένη κατανόησή της αποτελεί πολύ δύσκολο έργο. Θα έλεγε κανείς ότι όποιος το επιχειρήσει, είναι υποχρεωμένος να συνεκτιμήσει το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης των βιο-ψυχο-κοινωνικών παραμέτρων που διαμορφώνουν τη σεξουαλικότητα, η οποία, με τη σειρά της, αποτελεί το βασικό τμήμα της προσωπικότητας. Κύριο όργανο ρύθμισης της σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι ο εγκέφαλος. Η διαφοροποίηση του εγκεφάλου, ανάλογα με το φύλο, προσδιορίζει βασικά την αρσενική ή θηλυκή συμπεριφορά, η οποία ολοκληρώνεται από κοινωνικές και ψυχολογικές επιδράσεις. Με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία περιγράφονται η φυσιολογία της σεξουαλικής λειτουργίας, οι διαταραχές της, καθώς και οι μεταβολές της με την πάροδο της ηλικίας. Γίνεται επίσης ανασκόπηση σε βασικές έννοιες που αφορούν τις παραφιλικές συμπεριφορές και την ομοφυλοφιλία.
Θεμελιώδους σημασίας για την πορεία μιας σχέσης είναι τα ψυχολογικά δυναμικά που αναπτύσσονται από το μετασχηματισμό του ατόμου σε ζεύγος, οι συγκρούσεις που εμφανίζονται και η ενδεχόμενη ανάληψη γονεϊκών ρόλων. Με αυτές τις έννοιες, αφιερώνεται ένα κεφάλαιο στο ρόλο της σεξουαλικής λειτουργίας στο πλαίσιο του γάμου.

(2016) Πρόωρη (γρήγορη) εκσπερμάτιση, Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

(2016) Κατανοώντας την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

(2013) Κατανοώντας τις ειδικές φοβίες, Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

(2012) Κατανοώντας τον πανικό και την αγοραφοβία, Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

(2012) Κατανοώντας την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

(2008) Η ψυχολογία στην ιατρική πράξη, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(2008) Θεραπεία ζεύγους, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2008) Άγχος, Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας