*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η μαγεία των πρώτων αριθμών


Συγγραφή: ·Γεώργιος Θ. Πράσινος
Έκδοση: Ιούνιος 2003 από "Κορφή"
Σελ.:109 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-339-327-4


Θέμα: "Μαθηματικά" "Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία"

Τα στοιχειώδη σωματίδια του ορατού σύμπαντος έχουν άγνωστο αριθμό. Τα "στοιχειώδη σωματίδια" όμως του μαθηματικού σύμπαντος, οι πρώτοι αριθμοί, είναι άπειροι. Και είναι οι πρώτοι αριθμοί τα στοιχειώδη σωματίδια των μαθηματικών, γιατί αυτοί και τα γινόμενά τους δομούν όλους τους φυσικούς αριθμούς από τους οποίους πηγάζουν έπειτα όλα τα είδη αριθμών. Από τα είδη αυτά των αριθμών πυροδοτούνται και θεμελιώνονται ύστερα όλοι οι κλάδοι αυτής της περίλαμπρης επιστήμης των αριθμών, των δομών, των μορφών και των σχέσεών τους.
Η δημιουργία του μαθηματικού σύμπαντος αρχίζει από την μεγάλη έκρηξη της μονάδος και του σημείου στο χώρο του απείρου και στην κηδεμονία της ανθρώπινης λογικής και της ελευθερίας της. Τι είναι τέλος τα μαθηματικά; Είναι αυθύπαρκτες οντότητες που ανακαλύπτονται κατά το ταξίδι του νου στον υπερβατικό χώρο τους ή νοητά αντικείμενα που δημιουργεί ο σκεπτόμενος νους στην ελευθερία του και στην αντιμετώπιση πρακτικών αναγκών που θέτει η εμπειρία; Μήπως είναι ακόμα τα μαθηματικά μια κορυφαία δραστηριότητα της νόησης που αφυπνίζει και θέτει σε λειτουργία και τα τελευταία της μύχια, κατακτώντας έτσι την ύψιστη αυτογνωσία της;
Πάντως εμείς τώρα όπως και να έχουν τα πράγματα ορμώμενοι από τη μονάδα και την επανάληψή της, παραμένομε στους φυσικούς αριθμούς με επίκεντρο τους πρώτους. Και παρακολουθώντας έπειτα τη φυσική διαστολή του μαθηματικού σύμπαντος, κατά την οποία ουσιαστικά φαίνεται η αντανάκλαση του σκεπτόμενου νου, οδηγούμαστε όχι μόνο σε αλήθειες κρυμμένες μέχρις στιγμής αλλά βιώνουμε συγχρόνως μια νέα οπτική θεώρηση αυτής της ωραίας επιστήμης των αφηρημένων αντικειμένων, της φιλοσοφίας, της διδασκαλίας και της παιδείας της.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας