*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολύ μακριά

"Far away" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Caryl Churchill
Μετάφραση: · Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Έκδοση: 2005 από "Νεφέλη"
Σελ.:57 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-211-747-8


Θέμα: "Αγγλικά θεατρικά έργα"

Με υλικά τον ωµό ρεαλισµό αλλά και την πιο τρελή φαντασία, η σηµαντική αγγλίδα συγγραφέας, Caryl Churchill, µας οδηγεί σ’ αυτό το, προφητικής πνοής έργο της, σ' έναν εκ πρώτης όψεως οικείο αλλά, όπως σταδιακά αφήνει να φανεί, παράδοξο και ακατανόητο κόσµο. Πόσο "παράδοξο" και πόσο "ακατανόητο" όµως; Εξαρτάται από τα όρια της αντίληψης και της αντοχής του αναγνώστη, που η Churchill σκοπίµως δοκιµάζει στήνοντας ένα υβριδικό σύµπαν µεταξύ εφιάλτη και πραγµατικότητας, όπου το "Εµείς" και το "Αυτοί" παραµένουν µέχρι τέλους απροσδιόριστα. Αναγνωρίζουµε την αληθοφάνεια της φρίκης στην πρώτη πράξη: ένα κορίτσι που ξυπνά από κραυγές αιχµαλώτων µέσα στη νύχτα, πείθεται ότι οι βασανισµοί και οι εκτελέσεις των οποίων τυχαία υπήρξε µάρτυρας συµβαίνουν για καλό σκοπό. Αλλά ποιος θα τη φανταζόταν να διαπρέπει αργότερα ως υπάλληλος βιοτεχνίας πολυτελών καπέλων για παρελάσεις µελλοθανάτων; Ή να αποδέχεται ως αυτονόητη την κτηνωδία ενός γενικευµένου, παγκόσµιου πολέµου, όπου στρατεύονται για τους ιερούς σκοπούς του τα ζώα, τα στοιχεία της φύσης ακόµα και τα καιρικά φαινόµενα; Οι καταγγελτικές, αντιπολεµικές προθέσεις της συγγραφέως, που έχει δηµόσια ταχθεί κατά της παγκοσµιοποίησης, είναι προφανείς. Προϊόν µεγάλης εικονοποιητικής ικανότητας και λιτής, εξαιρετικά αποτελεσµατικής, χρήσης του διαλόγου, το έργο παραµένει ωστόσο ανοιχτό σε κάθε εκδοχή ερµηνείας. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2002, το ανέβασε στο "Bouffes du Nord" o αρκετά επιφυλακτικός µε τη σύγχρονη δραµατουργία, Peter Brook.

(2011) Drunk Enough to Say I Love you?, Αιγόκερως

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας