*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Aldus Manutius

Εκδότης και τυπογράφος στη Βενετία της Αναγέννησης

"Aldus Manutius: Printer and publisher of Renaissance Venice " (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Martin Davies
Μετάφραση: · Τούλα Σιετή
Έκδοση: Δεκέμβριος 2004 από "Libro"
Σελ.:124 (25χ19), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-490-070-6


Θέμα: "Εκδότες και εκδόσεις - Ιστορία" "Τυπογραφία - Ιστορία"

Για τον Άλδο Μανούτιο -όπως άλλωστε και για τους περισσότερους τυπογράφους του 15ου αιώνα από τον Γουτεμβέργιο και μετά- πριν από την ηλικία των σαράντα ετών, προτού δηλαδή επιδοθεί στη δραστηριότητα που έμελλε να του χαρίσει αιώνια δόξα, δεν γωρίζουμε σχεδόν τίποτε. Ήταν άνθρωπος λιγομίλητος, που σπανίως έγραφε κάτι για τον εαυτό του εάν δεν είχε σχέση με τη δουλειά του, και δεν υπάρχει πρώιμη βιογραφία που να καλύπτει τα κενά αυτά. 'Ετσι, "μαρτυρούν" μονάχα τα ίδια του τα βιβλία σε συνδυασμό με ορισμένα σποραδικά τεκμήρια ή χωρία αποσπασμένα από την αλληλογραφία των ουμανιστών. [...] (απόσπασμα από το βιβλίο)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας