*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Υφαντά και λαϊκά κεντήματα στη Χίο

(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: 2004 από "Αιγέας"
Σελ.:334 (33χ25), 1, ISBN: 960-86675-1-8


Θέμα: "Υφαντική" "Λαογραφία, Ελληνική" "Υφαντουργία και υφάσματα"

"...μέσα από το βιβλίο αυτό θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την καλλιτεχνική δημιουργία της Χιώτισσας υφάντρας και κεντήστρας κυρίως μέσα από εικόνες, που στην εποχή μας είναι το πιο δυνατό και γλαφυρό στοιχείο επικοινωνίας. Δεν ήταν δυνατόν να φωτογραφηθούν και να καταγραφούν όλα τα Χιώτικα υφαντά και κεντήματα. 'Εχουμε κάνει μια επιλογή ικανή να δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα στους αναγνώστες της πλούσιας παράδοσης των νησιών Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στην υφαντική και στο κέντημα. Προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε τα υφαντά και τα κεντήματα μέσα στο φυσικό περιβάλλον που ζούσε και ζει η γυναίκα της Χίου. Θελήσαμε να καταγράψουμε συγχρόνως ομορφιές του νησιού μας, έθιμα και συνήθειες που σιγά σιγά με τα χρόνια ατονούν, χάνονται...."


Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας