*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δύο κείμενα για τον πολιτισμό


Συγγραφή: · Αθηνά Δ. Μιράσγεζη
Έκδοση: Ιούλιος 2004 από "Ευρυδίκη"
Σελ.:53 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87033-2-8


Θέμα: "Φιλοσοφία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

«Δεν έχετε ακούσει να μιλούν για κείνον τον τρελό που κρατούσε ένα αναμμένο φανάρι μέρα μεσημέρι κι έτρεχε στην πλατεία της αγοράς φωνάζοντας ασταμάτητα: «Γυρεύω τον Θεό! Γυρεύω τον Θεό!» Επειδή όμως πολλοί από τους παρευρισκόμενους δεν πίστευαν στον Θεό, οι φωνές του προκάλεσαν ηχηρό γέλιο. Μήπως χάθηκε σαν παιδί; είπε ο ένας. Μήπως κρύβεται; Μήπως και φοβάται; Μήπως μπάρκαρε στο πλοίο; Μήπως ξενιτεύτηκε; Τέτοια έλεγαν και γελούσαν. Ο τρελός πήδησε ανάμεσά τους και τους διαπέρασε με τη ματιά του. «Πού πήγε ο Θεός;» φώναξε, «θα σας πω εγώ. Τον σκοτώσαμε -εσείς κι εγώ! Εμείς, όλοι μας, είμαστε οι δολοφόνοι του!» […] Κάθε συγγραφέας που σέβεται τον εαυτό του φτιάχνει με τα χέρια του έναν τρελό να πει αυτός ό,τι οι άνθρωποι δεν έχουν αυτιά για να ακούσουν. […] Μέρα μεσημέρι, ο Νίτσε αφήνει ελεύθερο τον τρελό του στο δρόμο μας. Μας ανακοινώνει τη δολοφονία του Θεού. Στην απουσία του Θεού, εμείς είμαστε οι δολοφόνοι. Μας ανακοινώνει τη δολοφονία του Θεού και τη δική μας ενοχή. Τη δική μας συν-ενοχή -η συνενοχή συνήθως απαλλάσσει από την ενοχή. (Η συνενοχή αντί να πολλαπλασιάζει την ενοχή, την μειώνει). [...] (απόσπασμα από το βιβλίο)

(2011) Homo Aestheticus, Ευρυδίκη

(2008) Αισθητική και τέχνη, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(2005) Friedrich Nietzsche, Νεφέλη

(2004) Η αισθητική μετά τον Nietzsche, Ευρυδίκη

(2001) Ο λαιμός του Ionesco, Ευρυδίκη

(1999) La castration en tant que complexe de la perte de la mort, Καρδαμίτσα

(1999) La crise des valeurs du point de vue de masses solitaires, Καρδαμίτσα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας