*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας

"Grundüge des politischen Systems Deutschlands" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Kurt Sontheimer · Wilhelm Bleek
Μετάφραση: ·Παναγιώτα Παπαευαγγέλου
Επιμέλεια: · Πάρις Βαρβαρούσης
Έκδοση: 2004 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:678 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-1814-5


Θέμα: "Πολιτική - Γερμανία"

Κεντρικό σημείο της επανέκδοσης αυτού του αναγνωρισμένου, θεμελιώδους έργου, το οποίο ανανεώθηκε μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2002, αποτελεί το ερώτημα σχετικά με τη συνέχεια και το μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος της Γερμανίας. Αναλύεται από ιστορικής πλευράς, πώς για τέσσερις συνεχείς δεκαετίες διατηρήθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί της παλαιάς Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πώς αυτοί μεταβιβάστηκαν στα νέα Ομόσπονδα Κράτη το 1990 κατά τη διαδικασία της γερμανικής ενοποίησης.
Παράλληλα, εξετάζοντας το θέμα από τη σημερινή σκοπιά, γίνεται σαφές ότι το κράτος μας, λόγω της ενοποίησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, λόγω των αλλαγών στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και της κρίσης των οικονομικών δομών, βρίσκεται αντιμέτωπο με νέα προβλήματα. O Wilhelm Bleek, ο οποίος συνεχίζει το θεμελιώδες σύγγραμμα του Kurt Sontheimer, θεωρεί ότι η απάντηση σ' αυτές τις πολυδιάστατες προκλήσεις βρίσκεται στη διατήρηση της συνέχειας των πολιτικών δομών στα πλαίσια των δημογραφικών, κοινωνικών και οικονομικών μεταβολών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας