*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η τυραννία της υγείας

Οι γιατροί και οι κανόνες για το σύγχρονο τρόπο ζωής

"The Tyranny of Health: Doctors and the Regulation of Lifestyle" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Michael Fitzpatrick
Μετάφραση: ·Άσπα Γολέμη
Επιμέλεια: · Βαγγέλης Κ. Γεωργίου ·Θανάσης Παπαγεωργίου
Υπεύθυνος Σειράς: · Βαγγέλης Κ. Γεωργίου
Έκδοση: 2004 από "Πολύτροπον"
Σελ.:374 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8354-20-Χ


Θέμα: "Υγεία"

Η "Τυραννία της υγείας", επίκαιρη και επίμαχη, εκθέτει τους κινδύνους που επιφυλάσσει σε ασθενείς και γιατρούς η έκρηξη της συνειδητοποίησης για την υγεία. Μια έκρηξη συνειδητοποίησης των κανόνων για τη διασφάλιση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με τις εντολές τις Παλαιάς Διαθήκης που μας παραδίδονται είτε από το κράτος, είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε από τους ίδιους του ειδικούς και οι οποίες δεν επιδέχονται απολύτως καμία αμφισβήτηση. Όπως λέει ο Βαγγέλης Γεωργίου στον πρόλογο του επιμελητή, στόχος μας στην σειρά "Αιρετική Σκέψη" είναι να παρουσιάσουμε μερικά δοκίμια τα οποία να ανατρέπουν αυτήν την λογική, να τολμούν να διαλέγονται, αν μη τι άλλο, με τις "εντολές" αυτές.
Η προσπάθεια αυτή ξεκινά με την "Τυραννία της υγείας", η οποία διαπραγματεύεται μια κριτική ματιά στις εντολές για τον υγιεινό τρόπο ζωής, οι οποίες περιλαμβάνουν και τις εξής "τέσσερις μεγάλες": ου καπνίσεις, ου φάγεις λιπαρά, ου διάγεις καθιστική ζωή, ου καταναλώσεις αλκοόλ. Ο συγγραφέας, ισχυρίζεται ότι η προτεραιότητα που έχει αποκτήσει στην ζωή μας η υγεία μας και η εμμονή να ζούμε με υγιεινό τρόπο, που ως εκ τούτου έχει δημιουργηθεί, έχει, αντί για θετικές, αρνητικές συνέπειες. Αγωνιούμε άσκοπα, ως αποτέλεσμα των τρόμων της υγείας, οι οποίοι υπερβάλλουν σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους που υποκρύπτονται σε καθημερινές δραστηριότητες όπως το να τρώμε βοδινό, να κάνουμε ηλιοθεραπεία, και να έχουμε σεξουαλική ζωή. Οι γιατροί δεν δείχνουν πλέον να αρκούνται στο να θεραπεύουν τις αρρώστιες αλλά ενθαρρύνονται από την κυβέρνηση να λένε στους ανθρώπους πώς να ζουν, παρεμβαίνοντας σε όλο και περισσότερες όψεις της ζωής τους.
Τέλος, στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας ασκεί έντονη κριτική στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) που -όπως είναι γνωστό- αποτέλεσε για πολλούς το πρότυπο μίμησης για τη δημιουργία του δικού μας ΕΣΥ, επομένως, ένα μεγάλο μέρος των παρατηρήσεών του ισχύει και στα καθ' ημάς.
Ο Michael Fitzpatrick είναι γενικός γιατρός που εργάζεται με πλήρες ωράριο σε μια μικροαστική περιοχή του Λονδίνου. Ανήκει επομένως στους γιατρούς που ασκούν αυτό που λέγεται "μαχόμενη ιατρική", όντας στην εμπροσθοφυλακή του Βρετανικού ΕΣΥ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας