*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λεξικό των μαθηματικών

Μαθησιακό εργαλείο για μαθητές δημοτικού, μαθητές γυμνασίου, δασκάλους, γονείς

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Πολυχρόνης Β. Παπαχρίστου ·Χρόνης Χ. Παπαχρίστου ·Βασίλης Π. Παπαχρίστου ·Λουκάς Γ. Μάνδαλος ·Γιώργος Κουρεμένος
Έκδοση: 2004 από "Προοπτική"
Σελ.:200 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7331-09-5


Θέμα: "Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)" "Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)" "Μαθηματικά - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά"

Το βιβλίο που φέρνει επανάσταση και διαλύει το μύθο των "δύσκολων" Μαθηματικών. Κάνει τις μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες εύκολα προσπελάσιμες απ’ όλους. Θα μπορούσε να έχει υπότιτλο: Μαθηματικά χωρίς άγχος. Για το βιβλίο γράφει "δυο λόγια..." ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Κεντρικός στόχος του λεξικού είναι να υποστηρίζει την αυτόνομη δράση του μαθητή στη διαδικασία κατανόησης και επεξεργασίας των περιεχομένων μάθησης της ιδιαίτερης περιοχής των μαθηματικών.
Φιλοδοξεί να εκτοπίσει την αδράνεια και την παθητικότητα ανατρέποντας την κυρίαρχη αντίληψη: Μαθηματικά για τα Μαθηματικά. Οι συναισθηματικές εμπλοκές, που η αντίληψη αυτή δημιουργεί στους μικρούς μαθητές, προκαλούν ανάσχεση των δημιουργικών τους ικανοτήτων και φράζουν το δρόμο προς την πνευματική απόλαυση και την αληθινή μόρφωση.
Στην κλίμακα της στοχοθεσίας του προτεραιότητα έχει η δημιουργία καλής σχέσης με τα γνωστικά πεδία της Αριθμητικής και της Γεωμετρίας, που εκφράζουν την ομορφιά και την αλήθεια, την οποία και αναζητούν και εφαρμόζουν σε πραγματικές καταστάσεις ζωής.
Οι συγγραφείς θέλουν να βάλουν τέρμα στο άγχος των Μαθηματικών. Με τα περιεχόμενα του λεξικού, τη δομή και την αισθητική του κινητοποιούν τους μαθητές και εξασφαλίζουν, φυσικά και αβίαστα, ενεργητική αυτόνομη συμμετοχή στις διαδικασίες κατανόησης μαθηματικών εννοιών, εφαρμογής διαδικασιών και σχεδιασμού στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων.
Με τρόπο γλαφυρό και εύληπτο παρουσιάζει δύσκολες μαθηματικές έννοιες. Τα σχετικά παραδείγματα έχουν σημείο αναφοράς τα βιώματα των μαθητών και ανακλούν την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής. Μ' άλλα λόγια, κάνει τα Μαθηματικά από μάθημα αγχογόνο, μάθημα ελκυστικό και γοητευτικό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας